Jovan Damjanović (© Star sport)
Jovan Damjanović (© Star sport)

Voždovac pred kup u Humskoj: Najozbiljniji Partizan poslednjih godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 19:21

„Plasman u polufinale izbrisao bi sve loše rezultate i dao bi nam vetar u leđa za sve naredne izazove“, kaže Stefan Hajdin

Muči se Voždovac u drugom delu sezone, zabeležio je samo jednu pobedu iz sedam pokušaja, na strani nije dobio još od oktobarskog meča sa Mačvom u Šapcu, ali mu nadu niko ne može oduzeti.

Sa takvim stavom dolazi u četvrtak (17.05, TV Arena sport) u Humsku 1, na megdan Partizanu, koji je u dugačkoj seriji pobeda (15 utakmica) s namerom da napravi iznenađenje u četvrtfinalu Kupa Srbije. Prethodne dve runde masovnijeg takmičenja Zmajevi su prošli boljim izvođenjem penala od Grafičara i Javora, sad ih očekuje duel sa lanjskim finalistom, prethodnim vlasnikom četiri uzastopna pehara, specijalistom za ovo takmičenje.

Izabrane vesti

Došli smo među osam najboljih, sportski je da se nadamo. Očekuje nas teška utakmica, posebno jer stvaramo novi tim trenutno u odnosu na prvi deo sezone. Predhodna utakmica sa Partizanom u prvenstvu bila je kvalitetna, bez obzira na rezultat videli smo da možemo da se nametnemo i kontrolišemo dešavanja u određenoj meri“, istakao je Jovan Damjanović, šef stručnog štaba Voždovca.

KUP SRBIJE, četvrtak, 17.05: (1,20) Partizan (6,75) Voždovac (14,00)

Iako njegovom timu ne ide po planu, ambiciozni trener sagledava pozitivne detalje.

Raduje me u poslednje dve utakmice igra Dragana Stoisavljevića i još nekolicine mladih momaka. On je propustio dobar deo priprema zbog povrede, postigao je šesti gol u seniorskom fudbalu u prosloj utakmici, kolo pre uneo preokret. Ima 17 godina i polako ima sve veći uticaj na igru. Mnogo je rada pred njim, kao i pred ostalim mladim igračima koji vredno rade, imaće priliku da se pokažu u četvrtak na stadionu Partizana“.

U jesenjem delu prvenstva Voždovac je na krovu Tržnog centra „Stadion“ poražen od Parnog valjka 0:2 marta prošle godine na istom mestu u borbi za bodove bilo je 1:2, međutim, prilikom poslednje posete Humskoj Zmajevi su se radovali (2:1).

Očekuje nas najozbiljniji Partizan u poslednjih nekoliko godina. Jasna organizacija, bez lopte izuzetno stabilan, kompaktani, o čemu govore i rezultati i broj primljenih golova. Takođe, intenzitet i energija sa kojom igra je na izuzetnom nivou. Vidi se šta crno-beli žele sa loptom, posebno brz protok i igra unapred sa pravoremenim dolascima u poslednju trećinu terena izuzetno sposobnih i individualno kvalitetnih igrača“, dodao je Damjanović.

Izuzetan motiv u Kupu Srbije imaće Stefan Hajdin, levi bek koji je do letos bio član Crvene zvezde.

Plasman u polufinale izbrisao bi sve loše rezultate i dao bi nam vetar u leđa za sve naredne izazove. Imamo veliki broj povređenih igrača, ali to ne sme biti opravdanje. Motivacija je uvek maksimalna kad se igra protiv Partizana ili Crvene zvezde. Doći do četvrtfinala je veliki uspeh, ali se izuzetno radujemo utakmici sa crno-belima i priželjkujemo pozitivan rezultat“, zaključio je Hajdin.


tagovi

fk voždovacJovan DamjanovićStefan HajdinKup SrbijeFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara