Foto: ©Starsport
Foto: ©Starsport

Voždovac prekinuo golgetersku agoniju posle mesec dana: Pantović srušio Mladost u Novom Sadu

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.11.22. | 18:04

Zmajevi stigli do prve pobede posle mesec dana – 2:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Ekipa Voždovca konačno je prekinula golgetersku agoniju i danas prvim pogocima nakon čak mesec dana posta uspela da savlada ekipu Mladosti GAT u Novom Sadu – 0:1 (1:2).

Izabrane vesti

Dvostruki strelac za Zmajeve je bio Miloš Pantović, ali kod oba gola velike zasluge idu Borisavu Burmazu. Kod prvog gola je sjajno asistirao Pantoviću, a kod drugog izborio jednaesterac, koji je Pantović rutinski realizovoa i doneo trijumf gostujućem timu.

Pre petnaest dana, novajlije u Mozzart Bet Superligi, ekipa Mladost GAT eliminisala je na "Karađorđu" Voždovac iz Kupa, ali su se Zmajevi istom mestu vrlo brzo revaširali za taj poraz i odneli ceo plen u Beograd.

Igrao se 39. minut kada su izabranici Nikole Puače iz prve prilike na susretu stigli do vođstva. Veliki deo posla kod gola uradio je Burmaz, koji je poslao sjajnu loptu u prostor Pantoviću, koji je pobegao defanzivcima Mladosti i doneo prednost. Posle petnaest minuta nastavka igre izjednačenje domaćim doneo je Novica Maksimović pogotkom sa deset metara, nakon što ga je lepo proigrao Srđan Dimitrov. A onda u finišu susreta, Milovanović je srušio Burmaza u kaznenom prosotru, zaradio drugi žut karton, a sa bele tačke Pantović doneo sva tri boda Voždovcu.

Prvu ozbiljnu šansu na meču imali su domaći. Andrija Radulović je iskoristio grešku Đorđevića, i utrčao u kazneni prostor, ali uspeo je njegov pokušaj da zaustavi mladi golman Katić. Imala je Mladost blagu incijativu i pokušavala da vrši pritisak na poslednju liniju Zmajeva, ali nisu uspevali da organizuju konkrentniju akciju. Našao se sredinom prvog dela igre u dobroj poziciji za udarac Dimitrov, ali je poslao loptu preko gola.

Pokušavao je u par navrata Radulović da probije po levoj strani, a posle jedne takve situacije lopta je stigla u srce šesnaesterca, ali je udarac Popovića izblokirao Damjanović. Vrlo brzo opet su se domaći crveno-beli našli su se u najboljoj situaciji za pogodak, snašao se dobro u gužvi u kaznenom prostoru Dimitrov i šutirao iz okreta, ali je Katić opet sačuvao svoju mrežu.

A onda pred kraj prvog poluvremena usledio je hladan tuš za Novosađane. Voždovac je iskoristio prvu priliku na susretu i došao do vođstva. Burmaz je poslao odličnu loptu u prostor ka Pantoviću, koji je to odlično ispratio, pobegao čuvarima i na kraju rutinski smestio loptu iza leđa Milojevića. Kaznili su tako gosti domaću ekipu za sve propuštene prilike, a posle primljenog pogotka uvukla se nervoza u ekipu Mladosti. Počeli su izabranici Ljubomira Ristovskog da prave bespotrebne prekršaje na sredini terena i dobijali javne opomene, pa im je dobrodošla obavezna pauza.

U nastavku susreta ubacio je Ristovski u igru Arsića, koji zna da razdrma ekipu. Prvo uzbuđenje viđeno je nakon deset minutta igre u nastavku, Arsić je pobegao Hajdinu, ali su sjajno intervenisali defanzivci gostujuće ekipa, pa je ostlao bez promene rezultata. Bila je to samo najava onog što je usledilo u sledećem napadu, kada je Mladost stigla do poravnanja.

Dimitrov je poslao sa leve strane loptu na penaltik do Maksimovića, koji se namestio i precizno poslao loptu uz levu stativu Katićevog gola. Dalo je to podsticaj Novosađanima, koji su krenuli veoma ofanzivno po preokret. Probao je Ristovski da osveži napadački potencijal, pa su šansu su dobili Katanić i Radoman. Zapretio je u dva navrata Dimitrov, ali jednom je izblokiran, a drugi put promašio okvir gola.

A onda i pred kraj drugog poluvremena, u 85. minutu, još jedan šok za domaći tim. Poslao je dugu loptu Teodorović ka Burmazu, kojeg je u kaznenom prostoru srušio Milovanović, a sudija je pokazao na belu tačku i drugu javnu opomenu Milovanoviću. Postavio je loptu na kreč Pantović i bio siguran i postigavši svoj drugi gol na meču doneo ceo plen Zmajevima.

MLADOST GAT – VOŽDOVAC – 1:2 (0:1)

/Maksimović 61 - Pantović 39, 87pen/

Stadion: Karađorđe.

Gledalaca: 100

Sudija: Nikola Đorđević

MLADOST GAT (4-2-3-1): Milojević 6 – Mandić 5, Kovačević 5, Milovanović 5, Ilić 5,5 – Maksimović 6,5, Denić 5 – Radulović 6 (od 80. Radoman - ), Dimitrov 6,5, Popović 5 (od 46. Arsić 6) – Marušić 5 (od 68. Katanić 5)

VOŽDOVAC (4-3-3): Katić 6 – Mijailović 5,5, Đorđević 5, Damjanović 5,5, Hajdin 6 – Ajdinović 5 (od 90. Trifunović - ), Purtić 5 (od 59. Ivezić 5,5), Jočić 5,5 (od 77. Novaković -) – Vujanović 5 (od 77. Teodorović - ), Burmaz 7,5 (od 90. Marković - ), Pantović 7,5

Igrač utakmice: Pantović

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 18. KOLO

Petak

Mladost GAT - Voždovac 1:2 (0:1)

/Maksimović 61 – Pantović 39, 85pen/

16.00: (2,80) Mladost GAT (3,10) Voždovac (2,65)

18.00: (1,62) Novi Pazar (3,80) Javor (5,80)

20.00: (4,90) Napredak (3,50) Čukarički (1,77)

Subota

13.00: (1,65) Radnički 1923 (3,70) Radnik Surdulica (5,70)

16.00: (2,15) Radnički Niš (3,35) Kolubara (3,50)

18.00: (3,30) Spartak Subotica (3,25) Vojvodina (2,25)

Nedelja

15.30: (1,12) Crvena zvezda (10,0) Mladost Lučani (17,0)

19.30: (5,10) TSC (3,50) Partizan (1,75)



tagovi

Mladost Novi Sadfk voždovacMozzart Bet SuperligaMiloš Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara