Voždovac prodao Luku Cvetićanina u Primeru: Krilni napadač pet godina u Kadizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 12:38

Za početak, kaljenje u Trećoj ligi Španije

Partizan ga se odrekao dok mu je bilo samo 16 godina pod obrazloženjem da je samo ekstremno brz i se ne bi uklopio u igru s loptom, Voždovac ga je prihvatio, dao šansu da kao tinejdžer igra superligaški fudbal, a da u Luki Cvetićaninu ima nešto što se dopada strancima potvrđuje transfer u Kadiz.

Mozzart sportu je potvrđeno da je član Primere kupio talentovanog krilnog napadača i tako nastavio tradiciju dovođenja srpski ofanzivaca. Poslednjih godina dres ovog kluba dužili su Filip Malbašić, Đorđe Jovanović i Ivan Šaponjić (zanimljivo, svi istorijski vezani za beogradske crno-bele), a sad će na stadionu „Ramon de Karanca“ da se dokazuje momak iz „klase 2003“.

Izabrane vesti

Ugovor je potpisan na pet godina, međutim, s obzirom da Cvetićanin dolazi iz neuporedivo slabijeg takmičenja čelnici Kadiza su mu predočili kako nije realno da odmah konkuriše za prvi tim. Jedna od ideja bila je da se za početak oproba u Kadizu B, međutim, utisak da je taj sastav suviše slab i da ne nudi veliku mogućnost napretka dovela je do kompromisnog rešenja. Luka će narednih godinu dana provesti na pozajmjici u San Fernandu. U pitanju je španski trećeligaš, kome je bilo potrebno osveženje na poziciji levog krila. Pretpostaljva se da će Luka Cvetićanin u San Fernandu imati zagarantovanu minutažu i veliku priliku da ubedi poslodavce da je vredan angažmana.

Finanskijski detlji posla nisu objavljeni, Voždovcu svakako sleduje obeštećenje, jer je Luki isticao ugovor naredne godine, a zasad se zna da će mu u prvoj sezoni kao članu Kadiza plata biti 250.000 evra.


tagovi

fk voždovacLuka CvetićaninKadizTransferiletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara