Rožerio Seni (©Reuters)
Rožerio Seni (©Reuters)

Vratila se legenda, ali donela samo bod: Sao Paulo nastavio seriju remija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 02:17

Šesti vezani, a ukupno 13 nerešen ishod Trikolora. Protiv Seare samo 1:1

Rezultatske probleme rukovodstvo velikana brazilskog fudbala Sao Paula probalo je da reši promenom trenera. Umesto nekadašnjeg argentinskog golgetera Ernana Krespa angažovan je bivši golman, takođe poznat po golovima, Rožerio Seni, međutim, povratak klupske legende nije ispraćen pobedom.

Protiv Seare na svom Murumbiju, Sao Paulo je odigrao samo 1:1. I to pošto je morao da juri prednost gostiju stečenu u 23. minutu.

Izabrane vesti

Posle smušene reakcije domaćih igrača i karambola pred njihovim golom, sjajno je reagovao defanzivni vezista Seare, Fabinjo. Iz voleja sa ivice kaznenog poslao je loptu iza leđa Tijaga Volpija. Iako odličan večeras, nemoćan je bio iskusni čuvar mreže u tom trenutku.

Mogli su gosti i do 2:0 u prvom poluvremenu da Volpi uz pomoć prvo stative, a onda i prečke, nije uspeo da zaustavi šut Kleberea u petom od čak osam minuta nadoknade prvog poluvremena.

Pogađali su i domaćini okvir gola i to dvaput. Igor Gomeš je to učinio u 19, pa Lusijano u 41. minutu. Ovaj drugi morao je mnogo bolje da šutira iz prilike u kojoj se našao posle odbitka. Na svega dva metra udaljenosti imao je nebranjen gol, ali nije bio precizan.

Po povratku sa odmora Trikolori su zaigrali konkretnije u napadu i to im se brzo isplatilo. U 53. minutu Džonatan Kaleri je imao sreću da lopta stigne do njega posle dugačkog dodavanja Kolumbijca Luisa Orehuele i loše procene Luiza Otavija, koji je u poluvremenu zamenio kapitena Mesijasa zbog udarca u glavu tokom jednog vazdušnog duela već početkom meča.

Nije Kaleri bio precizan u prvom pokušaju, ali je imao sreću da dobije šansu za popravni posle odbrane Ričarda. Iskoristio ju je na željeni način.

Pokušali su domaćini posle izjednačenja da stignu i do drugog gola, ali su gosti uspeli da zatvore sve puteve ka svom golu. Bilo je još nekoliko poluprilika na obe strane, međutim, rezultat se nije menjao do kraja.

Treba istaći da je Sao Paulo imao veliku sreću da u 38. minutu ne ostane sa igrače manje, kada je kapiten Miranda laktom udario u glavu Stivena Mendozu, ali je sudija i pored gledanja snimka odlučio da mu pokaže samo žuti karton.

Bio je ovo 13. remi Sao Paula ove sezone u brazilskoj Seriji A, a čak šesti u nizu. Težak posao čeka Rožerija Senija da podigne ekipu sa 13. mesta, jednog ispred današnjeg rivala, a trenutnu situaciju šestostrukog prvaka Brazila najbolje oslikava nestanak struje uoči drugog poluvremena.

Srećom, prekid je potrajao svega desetak sekundi. Videćemo hoće li i ekipa uspeti brzo da se vrati na pobednički put posle povratka legendarnog golmana na klupu. Priliku za to Trikolori će imati već za četiri dana protiv Korintijansa.

BRAZIL 1 - 26. KOLO

Utorak

Bragantino - Atletiko GO 1:0 (0:0)

/Žadsom 69/

Sreda

Baija - Palmeiras 0:0

Atletiko Mineiro - Santos 3:1 (0:0)

/Fernandez 69pen, 81, Natan 75 - Ranijel 48/

Šapekoense - Atletiko PR 1:1 (0:0)

/Ribeiro 58 - Kristijan 89/

Flamengo - Žuventud 3:1 (3:0)

/Kenedi 12, Pedro 26, Pereira 35 - Mateuš 57/

Četvrtak

Fortaleza – Gremio 1:0 (0:0)

/Pikaču 79/

Korintijans – Fluminense 1:0 (0:0)

/Pereira 69/

Internasional – Amerika 3:1 (1:1)

/Patrik 15, 64, Juri Alberto 90+1 – Santos Ademir 16/

Kujaba - Resife 1:0 (0:0)

/Elton 69/

Sao Paulo - Seara 1:1 (0:1)

/Kaleri 52 - Fabinjo 23/



tagovi

Sao PauloRožerio SeniBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara