Đorđe Jovanović i Saša Ilić (© Star sport)
Đorđe Jovanović i Saša Ilić (© Star sport)

Vratio se Đorđe Jovanović, Čuka ubedljiva, pet komada u mreži Kolubare

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.12.21. | 17:53

Pet golova, pet različitih strelaca

Pet mečeva bez pobede, dva vezana slavlja. Kao kad se pravi torta, ređa se red patišpajna, pa red fila na Banovom brdu, ali je za Čukarički najvažnije da je opet osetio sladak ukus pobede i sa rutinskih 5:0 nad Kolubarom odbio nalet Vojvodine, zadržavši pet bodova viška u odnosu na Novosađanje u borbi za treće mesto na tabeli Superlige.

Ubedljivo izdanje u Gornjem Milanovcu dalo je krila izabranicima Saše Ilića, u brišućem letu nadvisili su goste iz Lazarevca u meču u kome neizvesnosti maltene nije ni bilo. Sve vreme domaćin je bio siguran, rastrčan, autoritativan i još u prvom poluvremenu osigurao devetu pobedu u sezoni. Najviše posle večitih.

Izabrane vesti

Ka njoj ga je usmerio Đorđe Jovanović. Povratnik na teren je prvi start posle posle dva meseca – koliko je prošlo od povrede na gostovanju TSC-u – obeležio pogotkom. Atraktivnim, da pokaže koliko se zaželeo igre i koliko je samo nedostajao Brđanima. Bio je to Jovanovićem deseti gol u sezoni, devetu prvenstvu (jedan ima u kvalifikacijama za Ligu konferencije), a činjenica da je bez prvog strelca Čuka zabeležila samo dve pobede na osam utakmica precizira njegovu važnost za tim.

Osim napadača, meč sa Lazarevčanima pamtiće još jedan nekadašnji član Partizana. U pitanju je Aleksa Janković, pošto je pred odlazak na odmor krunisao vrlo dobru partiju domaćina i postigao prvenac otkako je letos stigao iz Voždovca. Popularni Nemac je dugo tražio sebe na Banovom brdu, ali bi ovaj meč možda mogao da mu podigne samopouzdanje.

Između dvojica mladih ofanzivaca, rutinu sticanu na superligaškim terenima potvrdio je i Asmir Kajević. Centralni vezista je pogađao u osetljivom delu sezone, baš dok je Đorđe Jovanović bio u ambulanti, a taj ofanzivni trend zadržao i pred kraj jeseni, pa već ima šest pogodaka na kontu.

Za drugi najteži poraz Kolubare otkako je postala deo elitnog ranga (posle onih 1:7 u sudaru sa Crvenom zvezdom) postarali su se još rezervista Marko Rakonjac i Senegalac Ibrahima Endijae.

SUPERLIGA SRBIJE – 19. KOLO

Subota

Proleter - Metalac 1:0 (1:0)

/Tomović 44/

Nedelja

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:2)

/Rodić 5, Katai 38/

Partizan - Novi Pazar 2:0 (0:0)

/Milovanović 50, Jović 59p/

Spartak - Mladost 0:0

Ponedeljak

Radnik – Radnički 1923 0:0

Čukarički – Kolubara 5:0 (3:0)

/Jovanović 13, Kajević 31, Janković 42, Rakonjac 83, Endijae 85/

18.00: (2,05) TSC Bačka Topola (3,45) Radnički Niš (3,60)

Utorak

14.00: (2,80) Voždovac (3,20) Vojvodina (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ČukaričkiKolubara LazarevacĐorđe JovanovićAleksa JankovićIbrahima NdiajeMarko RakonjacAsmir KajevićSaša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara