Ngolo Kante (@Reuters)
Ngolo Kante (@Reuters)

Vreme do Mundijala curi, a Kante i dalje pod upitnikom

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.10.22. | 10:22

Oporavak od povrede zadnje lože ne teče po planu

Pre četiri godine u Rusiji Ngolo Kante bio je jedan od najboljih igrača Francuske u pohodu na svetski tron. Nastavio je da igra na visokom nivou u Čelsiju, ali u poslednje vreme 31-godišnjem vezisti povrede predstavljaju veliki problem.

Ove sezone uspeo je da odigra samo dva meča za londonski klub, pošto ga od avgusta muči problem sa zadnjom ložom, a veliko je pitanje hoće li moći da nastupi na predstojećem Mundijalu u Kataru.

Izabrane vesti

Delovalo je da bi pouzdani Kante mogao uskoro nazad na teren, međutim, Lekip piše da oporavak ne ide željenim tokom i da će Francuz morati da pauzira još neko vreme. Preciznije, po informacijama francuskog lista, preskočiće još četiri-pet Čelsijevih utakmica. Kako je do početka Svetskog prvenstva ostalo samo još 25 dana, jasno je da će Didije Dešan biti u velikoj dilemi da li da stavi Kantea na spisak putnika u Katar. Čak i da počne uskoro da trenira, pitanje je hoće li uspeti da dostigne željenu formu.

Francuzi selektorov spisak igrača za Mundijal najavljuju za 9. novembar. Sigurno je da će Grem Poter morati još neko vreme da se strpi sa opcijom Kantea za svoj tim, a da li će Dešan rizikovati, ostaje da vidimo. Moguće je da iskusni fudbaler sredine terena bude uračunat za mečeve nokaut faze, jer se očekuje da Francuska uspešno odigra u grupi sa Australijom, Danskom i Tunisom.


tagovi

Ngolo KanteFudbalska reprezentacija FrancuskeČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara