Vreme teških odluka: Dragović hoće da rizikuje i igra...

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 17:04

U stručnom štabu Crvene zvezde se za sada nećkaju

Iza Crvene zvezde je stopostotan učinak u prolećnom delu prvenstva, stabilizacija odbrane pod komandom Vladana Milojevića, što se negde i očekivalo... Ali nemaju navijači srpskog šampiona miran san, baš kao i stručni štab crveno-belih, uoči 172. večitog derbija. Pred Crvenom zvezdom je delikatan zadatak, jer prvi put posle dve godine ulazi sa zaostatkom u večiti derbi. Minimalnim, ali ipak zaostatkom...

Verovatno bi bilo više optimističkih tonova u zvezdaškoj javnosti da je kadrovska situacija bolja, odnosno da se centralni defanzivci Uroš Spajić i Aleksandar Dragović nisu povredili tokom gostovanja u Bačkoj Topoli.

Izabrane vesti

Prve prognoze su bile vrlo nezahvalne, potom se u ponedeljak činilo da će crveno-beli sa uigranom odbranom na Partizan. Ali sada je već situacija delikatna. Prema nezvaničnim informacijama bivši reprezentativac Srbije Uroš Spajić će vrlo verovatno biti u startnoj postavi. I pored toga što je propustio nekoliko poslednjih treninga, Spajić je gotovo sanirao povredu zgloba. I ako ne bude novih nepredviđenih okolnosti, naći će svoje mesto u startnoj postavi Vladana Milojevića.

Sa Aleksandrom Dragovićem je situacija nešto delikatnija. Povreda mišića zahteva duže mirovanje, mada može da se delimično sanira učestalim terapijama i raznim alternativnim metodama.

Jasno je da će na Marakani što pre morati da donesu konačnu odluku, kada je u pitanju učešće bivšeg reprezentativca Austrije. On ima veliku želju da igra, svestan važnosti utakmice i šta ona donosi. Spreman je Dragović da rizikuje i rovit odigra veći deo meča sa crno-belima.

Međutim, stručni štab Vladana Milojevića mora da vodi računa i o crnim scenarijama. U slučaju da obnovi povredu, Dragović bi, vrlo verovatno, bio izgubbljen na duži period. Večiti derbi, zakazan za subotu, vrlo je važan, ali i posle njega će se igrati ozbiljan takmičarski fudbal. Verovatno će se o vlasniku šampionskoh pehara odlučivati u plej-ofu, i za stručni štab Vladana Milojevića je najbitnije da Dragović u tom periodu bude fit.

Biće ovo vreme teških odluka u Ljutice Bogdana. Konačna odluka biće doneta posle sutrašnjeg treninga na terenu Marakane.

Dragović je spreman i hoće da rizikuje. Alternativa je Naser Điga, mada je on u Bačkoj Topoli podbacio.


 



tagovi

Aleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara