Milorad Vučelić (©MN Press)
Milorad Vučelić (©MN Press)

Vučelić na početku Partizanovih priprema: Pobeđujte samo viteški, nikako na neki drugi način!

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.12.22. | 10:46

“Mlađi su nešto učili gledajući velike reprezentacije, a stariji shvatili da sui im ravni po igračkom znanju”, kaže predsednik crno-belih

Kao otvaranje autoputa. Deonica po deonica. Tako se simpatično moglo čuti u “Zemunelu” na, konačno, zajedničkom okupljanju Partizanovih fudbalera. Već nekoliko dana trenira grupa igrača, kojoj su se u međuvremenu priključili stranci, da bi zvaničnom prozivkom označen početak priprema za prolećni deo sezone.

U njoj će crno-beli imati dva zadatka: da nastave bitisanje u Ligi konferencije, gde su dogurali do baraža vrednog plasmana u osminu finala, kao i da pokušaju da nadoknade zaostatak za večitim rivalom u Mozzart Bet Superligi u iznosu od deset bodova, čime bi osvojili titulu i direktno se plasirali u grupnu fazu Lige šampiona. Ako u tom drugom cilju ne uspeju, ostaje im borba za drugo mesto u prvenstvu, čija je nagrada oličena u plasmanu u kvalifikacije za elitno takmičenje.

Izabrane vesti

Kako nekad, kad su učitelji i razredne starešene konstatovali: svi su prisutni. Obavešten sam da ste svi zdravi,. Znam da ste se nagledali fudbala tokom Mundijala. Mlađi su nešto učili gledajući velike reprezentacije, a stariji shvatili da su im ravni po igračkom znanju. Sad je vreme da izađete na teren posle atipične pauze”, pojasnio je Milorad Vučelić, predsednik Partizana.

Da su očekivanja i dalje velika, bez obzira na povremena zastajkivanja tokom jeseni, moglo se zaključiti na osnovu želje svih u klubu da se napadne Liga šampiona.

Pred vama je godina u kojoj ćete se takmičiti u našoj ligi, što se završava igrom u Ligom šampiona. Kad se budemo presabrali, videćemo dokle ćemo stići. Ako Bog i sreća junačka daju. Za manje od dva meseca je dvomeč sa Šerifom. Nadam se da ćete igrati kao dosad, ali i još bolje. Da će mladi pronađi mesto, a iskusniji im u tome pomoći. Nadam se i dobrim rezultatima, pre svega da naredna godina prođe bez povreda, da budete zdravi, sa svim strastima, takmičarski, viteški, kao dosad, što Partizanu priprada. Da pobeđuje samo na terenu, nikako na neki drugi način”, završio je Vučelić.

Kad je govorio o mladosti mislio je na konkretna imena. Iz omladinaca i Teleoptika prvom timu su priključeni: golman Matija Gočmanac, štoper Luka Subotić, zadnji vezni Matija Stjepanović, desno krilo Janko Jevremović i “desetka” Đorđe Petrović. Svi će imati priliku da se dokazuju pod trenerskom palicom Gordana Petrića.

Gledao sam vas prethodnih dana, sa koliko energije trenirate, koliko ste se uželeli fudbala, to je garancija da ćemo imati dobre rezultate. Privilegija je videti dečake u prvim redovima, siguran sam da će naučiti dosta od ovih iskusnijih, a mi ćemo tu biti kao redovna podrška”, dopunio je Ivica Kralj, u svojstvu sportskog direktora.

Crno-beli će naredne dve sedmice trenirati u Beogradu, a od 12. do 28. januara baza će im biti hotel “Suenjo” u Beleku. Tokom boravka u antalijskoj regiji igraće pet kontrolnih utakmica sa Univerzitateom iz Rumunije, jednom ekipom iz Bugarske (odrediće se da li je reč o Dinamom iz Plovdiva ili CSKA 1948), TSC-om, bečkom Austrijom, dok je generlna proba zakazana sa moskovskim CSKA, čiji dres od letos nose bivši kapiten Parnog valjka, Saša Zdjelar i nekadašnji desni bek Crvene zvezde, Milan Gajić.

Predsednik je iskusan i pametan čovek, predočio je ciljeve. Sve zavisi od vas, vi ste ti koji nosite ovaj klub možete dosta da napravite za sebe. Kad budete shvatili da igrate fudbal zbog sebe i vaših porodica, onda ćete igrati i za Partizan. Imate dosta vremena da se spremite. Samo nastavite ovako kao u prethodnih devet dana otkako smo počeli pripreme, pokažite kad budu na programu utakmice. Ako neko od vas ode onda će neko doći drugi igrač. Ili, ako se na tržištu pojavi fudbaler koji bi mogao da nam pomogne. Ako stranci nisu razmeli ono što smo pričali predsednik i ja, ispričaćemo se posle treninga”, prepoznatljivm tonom poentirao je šef stručnog štaba, Gordan Petrić.


tagovi

Milorad VučelićIvica KraljGordan PetrićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara