Menig u akciji za gol (© Star sport)
Menig u akciji za gol (© Star sport)

Vučelićev i Vazurin Partizan niko neće da gleda: I da hoće, nema šta da vidi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.02.23. | 15:53

Ni iz trećeg pokušaja Humskoj u 2023. crno-beli nisu pobedili, protiv Radničkog iz Kragujevca 1:1

Slika i (ne)prilika Partizana: niko neće da ga gleda. Ovakav kakav je, sklopljen rukom predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure odrodio se od navijača koji su mu verovali i kad nije išlo, ali je tandem rukovodilaca serijskim potezima učinio sve da ih udalji sa stadiona, što se najbolje videlo na završnom susretu 23. kola Mozzart Bet Superlige sa kragujevačkim Radničkim.

Kome je rezultat primaran videće da crno-beli opet nisu dobili (1:1); ko se interesuje za brojeve saznaće da će debi u evropskom fudbalu Andres Kolorado ukrasio asistencijom; možda će ljude u Humskoj obradovati još jedan pogodak Kvinsija Meniga; biće onih koji će konstatovati da je viceprvak Srbije propustio priliku da uveća prednost nad TSC-om u borbi za drugo mesto na tabeli (to mu je realnost)... Samo, teško da je oko 500 fanatika koji su prvog radnog dana došli na Topčidersko brdo moglo da konstatuje nešto drugo osim da ovaj Parni valjak liči na šklopociju.

Izabrane vesti

U kakvo su ga stanje doveli rukovodioci je teško objašnjivo. Loš ambijent, loš tim, loša igra i još jedan loš rezultat. Sve kao posledica opšte nezainteresovanosti i skoro decenijske nebrige dolazi na naplatu. Istakli su Grobari da neće dođi na tribine, kao vid protesta, smatraju da su čelnici namerno iskoristili snežne padavine u nedelju kako bi uticali da se meč pomeri na ponedeljak i izbegli povike sa tribina, pridružili su im se Crveni đavoli obrazloženjem da se fudbal igra vikendom, tako da je ova utakmica podsećala na neke kontrolne na pripremama u Turskoj ili Sloveniji. Bez tempa, žara, aktivnosti...

Jedan od retkih poteza izveo je Andres Kolorado, tako što je sa svoje polovine terena poslao pas napred, u želji da interveniše loptu promašio 18-godišnji Nikola Miličić, omogućio Kvinsiju Menigu da izbije sam pred Lazara Raičevića i premijernim prvenstvenim golom posle četiri i po meseca, a prvim u Humskoj, omogučio Partizanu da stekne vođstvo. Sve ostalo u izvedbi izabranika Gordana Petrića bilo je u skladu sa prethodnim duelima kod kuće tokom 2023, sa novosadskom Mladosti i Šerifom. Nezainteresovano, bledo, skromno, bez energije. Ko je ovo gledao teško da može da bude zadovoljan. Doslovce ništa vredno pomena ni pre, ni posle detalja iz 12. minuta favorit nije napravio. Stao je iza lopte, čekao da vreme iscuri, povremeno reagovao panično i za to je kažnjen, te u još većim problemima odlazi na 169. večiti derbi, s obzirom da i na terenu izgleda kao klub u celini – haotično.

Za razliku od Partizana, Radnički je pokazao da izdanja iz susreta sa Čukaričkim (nesrećno poražen u nadoknadi gostovanja na Banovom brdu) i Javorom (dominirao, jedino nije imao sreće) nisu slučajnost. Do gola je stigao zahvaljujući Milutinu Vidosavljeviću koji je strelom kaznio očajnu reakciju Hamidua Traorea i Ljubomira Fejse (ne zaboravite šta je Petrić pre samo desetak dana pričao o bivšem reprezentativcu), uz napomenu je i ranije u nekoliko situacija zaslužio izjednačanje.

Na primer, možda je sastav Dejana Joksimovića zakinut za jedanaesterac (duel Živkovića i Evandra), stativu je pogodio Stefan Čolović, razvijao je akcije na različite načine, dominirao u posedu, pritiskao, šutirao i gledao kako Aleksandar Popović spreča još jedan poraz favorita posle zicera Đorđe Maksimovića. Smislene akcije Šumadinaca su sve ono za čim crno-beli žude. Pod vođstvom aktulenih rukovodilaca došli do nivoa da ne mogu da pobede ni ekipu koja se bori za plej-of.

Kad su Vazura i Vučelić preuzeli funckije u zimu 2014. smenili su posle nekoliko meseci Marka Nikolića zato što se pod vođstvom tadašnjeg trenera topila (ne i istopila) bodovna prednost u odnosu na Crvenu zvezdu. Šta još mora da se desi da u ovoj konstelaciji snaga uvide da su oni problem, veći od fudbalera i trenera?


-----------------------------------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA - 23. kolo

Partizan - Radnički Kragujevac 1:1 (1:0)

/Menig 12 - Vidosavljević 80/

Beograd

Stadion Partizana

Gledalaca: oko 500

Sudija: Pavle Tomić

Žuti kartoni: Živković, Ilić (Partizan), Čolović (Radnički)

Partizan (4-2-3-1): Popović 6,5 - Živković 5, Ilić 6, Vujačić 5,5, Urošević 5,5 - Traore 5 (83. Baždar -), Kolorado 6,5 (78. Fejsa 5) - Dijabate 5 (61. Jović 5,5), Pantić 6 (61. Natho 5,5), Menig 7 - Rikardo 5 (78. Pavlović -).

Radnički 1923 (4-2-3-1): Raičević 6 - Vlajković 6,5, Mitrović 6,5, Miličić 5,5, Pecelj 6,5 - M. Vidović 7 (od 90+6. U. Vidović -), Zorić 7 - Čolović 7 (od 90+4. Krajišnik -), Vidosavljević 7,5, Evandro 6,5 (75. Maksimović 6) - Milunović 6,5 (75. Đurić -).

Igrač utakmice: Milutin Vidosavljević (Radnički 1923) 7,5.




tagovi

Milorad VučelićMiloš VazuraFK PartizanKvinsi MenigRadnički Kragujevac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara