Vujadin Savić opet na Marakani (©Starsport)
Vujadin Savić opet na Marakani (©Starsport)

Vujadin Savić završio igračku karijeru i stigao u stručni štab Crvene zvezde! Tu je i bivši trener Geteborga i Barnslija

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 12:38

Iranac Poja Asbagi pomagaće u daljem radu Milošu Milojeviću

Dejan Stanković je otišao, Miloš Milojević se vratio da primiri tlo posle neuspešnog napada na grupnu fazu Lige šampiona. Do sada je ipak stizao samo da gasi požar, a tek u narednom periodu mladi stručnjak će pokazati koliko je zaista sposoban da uradi.

Sam neće moći sigurno, pa zato i dva nova imena u stručnom štabu crveno-belih i to veoma interesantna.

Izabrane vesti

Prvo je Vujadin Savić, dete kluba i štoper crveno-belih u dva mandata. Onaj uspešniji bio je sa početka trenerskog mandata Vladana Milojevića, kada se Zvezda vratila i u Evropu i na tron u Srbiji. Savić je posle toga otišao u APOEL, ali evo tri sezone kasnije izgleda da je spreman da završi igračku karijeru, iako je tek proslavio 32. rođendan.

Veliki deo aktuelnog igračkog kadra poznaje još iz svlačionice, tu će verovatno i biti njegova najveća korist, a što se tiče samog trenerskog posla – on je tek na početku karijere, a zbog svega što je dao klubu u Ljutice Bogdana su rešili da mu pomognu da naprave one najteže, prve korake u novoj profesiji.

Sa taktičke strane mnogo veći uticaj u stručnom štabu trebalo bi da ima Iranac Poja Asbagi, novi prvi pomoćnik Milojevića. Asbagi je već mnogo iskusniji trener, štaviše, prilično iskusan za pomoćnika, jer je samostalno vodio Geteborg, mladu reprezentaciju Švedske, pa i engleski Barsnli sa kojim je doduše ispao iz druge u treću ligu Engleske.

Očekuje se da Milojević uskoro imenuje i novog kondicionog trenera, mada se o njegovom imenu nije javno govorilo, jer nije lako ni izvući ih iz stručnih štabova drugih klubova. A Zvezdi tu "gori", jer fizička sprema je ovog leta predstavljala veliki problem crveno-belih.


 


tagovi

Miloš MilojevićFK Crvena zvezdaVujadin SavićPoja Asbagi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara