Paulinjo (©Reuters)
Paulinjo (©Reuters)

Vulvsi pronašli alternativu za Himeneza od 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 17:26

Portugalska kolonija u Vulverhemptonu mogla bi dodatno da se proširi

Vulverhempton je sa devet Portugalaca u igračkom kadru i jednim na klupi, prava portugalska kolonija u Premijer ligi, koja će deluje biti proširena za još jednog člana – Nuno Espirito Santo želi napadača Brage Paulinja iza kojeg je sjajna sezona kako u domaćem šampionatu, tako i u Ligi Evrope.

Do pre nekoliko dana pričalo se da postoji interesovanje na Ostrvu, ali nije se konkretno znalo o kojem klubu je reč, a danas je portugalska A Bola jasno uperila prstom u pravcu stadiona Molino. Pominje se suma od 30.000.000 evra koliko iznosi napadačeva izlazna klauzula, pa ukoliko konkretna ponuda stigne Braga će morati da se pomiri sa činjenicom da najbolji strelac tima odlazi.

Izabrane vesti

Portugalalski centarfor je prošle sezone odigrao 48 utakmica u svim takmičenjima zabeleživši 25 golova i devet asistencija – to je statistika za poštovanje i onda nagoveštava da bi Paulinjo mogao da bude adekvatna zamena za Raula Himeneza za kojeg je zainteresovan Mančester Junajted. Čak i da Meksikanac ostane u klubu, konkurencija u napadu samo bi mogla da se pojača.

Transfer bi mogao vrlo lako i brzo da se realizuje imajuću u vidu činjenicu da je agent 27-godišnjeg špica Žorž Mendeš, koji ima odličnu saradnju sa Vulverhemptonom. Prelazak u redove jednog vrlo kvalitetnog premijerligaša može da bude sjajna odskočna daska za portugalskog centarfora, koji će pred sobom imati izazov u vidu snalaženja u jednoj od najjačih liga sveta. Paulinjo bi i naredne sezone verovatno igrao drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, a ove je na evropskoj sceni demonstrirao da može da postiže golove u kontinuitetu – dao ih je šest, a bio je strelac upravo protiv Vulvsa u remiju 3:3 u Portugalu.

Ali Vulvsi pored aktivnosti na letnjoj pijaci moraju da razmišljaju i o Ligi Evrope, pošto ih već za nedelju dana očekuje duel sa Olimpijakosom na Molinou. 



tagovi

PaulinjoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara