©AFP
©AFP

Za Atlas ni tri gola minusa nisu nedostžna (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 05:09

Sjajna pobeda (4:0) meksičkog predstavnika u osmini finala KONKAKAF Lige šampiona

Ubedljiv poraz u gostima Olimpiji iz Hondurasa (1:4) sveo je nade Atlasa u plasman u četvrtfinale KONKAKAF Lige šampiona na minimalne, ali činjenica da je prednjima težak posao nije obeshrabrila igrače meksičkog predstavnika koji su pobedom 4:0 u revanšu uspeli da prirede neveraovatan povratak.

Uspeo je Meksički predstavnik da slomi otpor rivala golom Julijana Kinonesa u završnici prvog poluvremena. Kolumbijski napadač na asistenciju Rejesa sa levog boka glavom je loptu prosledio u mrežu i tako rasplamsao nadu navijače u Gvadalahari.

Izabrane vesti

Da pred Atlasom nije nemogući scenario još jasnije je postalo posle drugog gola, a strelac ovoga puta bio je Erera koji se najbolje snašao u konfuziji pred golom rivala nakon kornera.

Pogodak kojim je meksički predstavnik zaostatak sveo na samo jedan gol u potpunosti je obeshrabrio goste koji su bili nemoćni pred napadima rivala, te je zaslužena kazna stigla u 77. minutu. Roha je loptu odbijenu od stativu dočekao spremno na oko 15 metara od gola i iz prve je poslao u mrežu za erupciju na tribinama.

Na krilima euforije domaćin je nastavio da gazi ka zacrtanom cilju koji je ostvario u drugom minutu nadoknade. Kinones je oduzeo loptu jednom od štopera gostiju i posle duplog pasa sa Trahom postigao pogodak vredan mesta u četvrtfinalu.

Prethodno večeras u narednu fazu su prošli i Violet i Filadelfija Union. Klub sa Kariba uspeo je da uprkos porazu 0:2 u gostima Ostinu prođe dalje zahvaljujući prethodno ostvarenoj ubedljivijoj pobedi (3:0), dok je drugi član MLS lige Filadelfija, posle remija mirnih mreža na strani ubedljivo savladala Alijancu (4:0).

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA

Sreda

Ostin - Violet 2:0 (0:0) prvi meč 0:3

/Driusi 51, 63/

Filadelfija Union - Alijanca 4:0 (1:0) prvi meč 0:0

/Lov 45+1, Gazdag 62p, Perea 81, 84/

Atlas - Olimpija 4:0 (1:0) prvi meč 1:4

/Kinones 38, 90+2, Erera 62, Roha 77/

23.00: Rel Espanja - Vankuver Vajtkaps prvi meč 0:5

Četvrtak

01.15: Orlando Siti - Tigres prvi meč 0:0

03.30: Los Anđeles - Alahuelense prvi meč 3:0

Petak

01.00: Klub Leon - Tauro prvi meč 1:0

03.15: Pačuka - Motagua prvi meč 0:0


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaAtlasOlimpija Honduras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara