Žoze Murinjo i Frenk Lampard (©Reuters)
Žoze Murinjo i Frenk Lampard (©Reuters)

Za Murinja je gostovanje Čelsiju samo još jedan meč: Ne brine me ko će igrati, oni imaju samo dobre igrače

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 17:41

Borba za vrh tabele, ko će nastaviti sjajnu formu?

Fudbaleri Totenhema ostvarili su dve jako bitne pobede nakon reprezentativne pauze, slavili su protiv Mančester Sitija u okviru devetog kola Premijer lige (2:0), kao i protiv Ludogoreca u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope (4:0).

Nastavili su Pevci da beleže sjajne rezultate, vezali su pet pobeda u svim takmičenjima, imaju samo dva poraza od starta sezone, izgubili su u prvom kolu Premijer lige od Evertona, kao i u drugom kolu Lige Evrope od belgijskog Antverpena.

Izabrane vesti

Prvi su na tabeli u Engleskoj, ali ih sada očekuje još jedan veliki ispit. Žoze Murinjo odlazi na stadion na kojem je radio dugi niz godina i na kojem je proživeo neke od najboljih trenutaka u karijeri, Stamford Bridž. Tamo će ga dočekati odlični Čelsi, koji u poslednje vreme pod palicom Frenka Lamparda takođe beleži sjajne rezultate. Plavci su vezali šest pobeda u svim takmičenjima, na deset vezanih utakmica nisu doživeli poraz.

Londonski derbi između Totenhema i Čelsija na programu je u nedelju (17.30), a Murinjo je svestan da njegovu ekipu očekuje još jedan težak zadatak. Loris, Bergvajn i Lo Selso su pod znakom pitanja za duel sa gradskim rivalom, ali sudeći po Murinjovim rečima na konferenciji za medije, njihov nastup u nedelju nije otpisan.

"Želim da verujem da će biti spremni. Možemo da ih poguramo, nismo želeli da rizikujemo. Male povrede su u pitanju, ako budem želeo da rizikujem, oni će igrati", izjavio je Portugalac.

Murinjo je Čelsi trenirao u dva navrata, prvi put od 2004. do 2007. godine i drugi put od 2013. do 2015. Sa Plavcima je osvojio tri titule u Premijer ligi, tri trofeja u Liga kupu i jedan u FA kupu, jedan je od najuspešnijih menadžera u istoriji kluba, ali uverava da predstojeći meč za njega ne predstavlja ništa posebno.

"Ova utakmica je za mene samo još jedna u nizu. Nemam nikakav problem", izjavio je Murinjo.

Portugalac je pred prethodni duel sa Čelsijem izjavio da je dobio dojavu iz bivšeg kluba o formaciji i izboru igrača koji je Lampard napravio, ali sada kaže da još uvek nije dobio takve informacije. Ističe i da ga ne brine ko će istrčati na teren, jer Plavci imaju samo dobre igrače.

"Nisam još dobio informacije, verovatno i neću, ne znam. Ali kada imate tako sjajnu ekipu, da li će igrati Džejms ili Aspilikueta, Čilvel, Alonso ili Emerson, da li će igrati Mendi ili najskuplji golman svih vremena u Premijer ligi... Čelsi ima sjajnu ekipu, ne brine me ko će igrati jer oni imaju samo veoma dobre igrače", zaključio je Portugalac.



tagovi

Žoze MurinjoTotenhemČelsi

Obaveštavaj me

Totenhem
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara