Za prvo mesto, a nije večiti derbi

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.19. | 10:33

Voša je ipak mnogo iskusnija na ovom nivou, a Nenad Lalatović je majstor da motiviše ekipu, tako da je prednost ipak na strani Novosađana, koji su uostalom još uoči početka sezone zacrtali cilj da se domognu Evrope. Prioritet TSC-a je opstanak u ligi

Veliki derbi petog kola Superlige Srbije u Novom Sadu. Za prvo mesto. Ne igraju večiti beogradski rivali, već Vojvodina i TSC, dva najprijatnija iznenađenja u dosadašnjem toku sezone. I Voša i Topolski sportski klub imaju maksimalnih 12 bodova iz dosadašnja četiri kola. Pride su i dva ubedljivo najefikasnija tima u ligi, pa bi novosadska publika trebalo da uživa u atraktivnom fudbalu.

TSC, debitant u elitnom takmičenju, čak je imao i teži raspored na startu sezone, skinuo je skalpove i Čukaričkom i ekipi Mladosti.
"Plasman u plej-of za mene bi bila prava mera i zaista veliki uspeh u prvoj sezoni. Ne bih pričao dalje, imamo još 26 kola da ostvarimo možda taj cilj koji bi u potpunosti zadovoljio naše želje. Stabilizacija kluba u eliti je primarni cilj u prvoj sezoni, sve što dođe preko toga je čist bonus. Naš cilj je da u narednim godinama budemo u vrhu srpskog fudbala, da igramo prepoznatljiv fudbal i da se kao klub razvijamo. Sad nas čeka duel sa Vojvodinom i sigurno će naši momci imati mnogo motiva", rekao je Zoltan Sabo.

Izabrane vesti

Voša je ipak mnogo iskusnija na ovom nivou, a Nenad Lalatović je majstor da motiviše ekipu, tako da je prednost ipak na strani Novosađana, koji su uostalom još uoči početka sezone zacrtali cilj da se domognu Evrope. Prioritet TSC-a je opstanak u ligi.
"Uvek idemo na pobedu, bez obzira na to da li je sa druge strane Zvezda, Partizan, TSC...To je naša obaveza, jer je Vojvodina jedan od tri najjača kluba u Srbiji. Smatram da smo zbog odličnog starta zaslužili da tribine Karađorđa budu dobro popunjene i da igrači, koji su krenuli evropskim putem, dobiju još veću podršku u derbiju", rekao je Lalatović. 

Trener Vojvodine izuzetno uvažava narednog rivala crveno-belih.
"Prijatno sam iznenađen njihovim kvalitetom. To je ekipa koja već dugo igra zajedno i koja je najpre ušla iz treće u drugu, a onda i iz druge u prvu ligu. Klubovi koji igraju svoju prvu sezonu u Superligi su u ekspanziji i njima se ne sme pretiti. Uostalom, svoj kvalitet su pokazali time što su, baš kao i mi, vezali četiri pobede. Imaju iskusan tim, sa dvojicom iskusnih štopera, isped kojih igra Tumbasević, a tu je i Silađi, kao i bivši trener Vojvodine Sabo. Svi bivši igrači Vojvodine iz njihove ekipe imaće veliki motiv da pokažu da kvalitetom zaslužuju mesto u našem klubu, a iskreno, i ja mislim da oni zaslužuju da budu ovde."

Lalatović je optimista po pitanju konačnog ishoda meča.
"Meni je bitno to što ćemo na teren izaći u najjačem mogućem sastavu i što je atmosfera među igračima fenomenalna. Velike zasluge za to pripadaju predsedniku Gajiću i ostalim članovima uprave, jer sve ono što igrači moraju da dobiju, oni to dobijaju bukvalno u minut i ništa im se ne duguje. Kad su redovne plate i premije i kad smo na ovako visokom nivou, onda su igrači apsolutno zadovoljni i treniraju sa elanom i osmehom na licu. Nadam se da ćemo taj osmeh na licu imati i u nedelju veče, kada se utakmica završi", podvukao je Lalatović.

Na samom dnu tabele, Mačva čeka Napredak, kome bi dobra igra i bod protiv Partizana morali da podigne samopouzdanje, pa iako su Čarapani izgubili dva poslednja gostovanja u Šapcu možda vredi rizikovati sa dvojkom.

20.00: VOJVODINA - TSC
Stadion: Karađorđe
Kapacitet: 14.458
Sudija: Srđan Jovanović 

Projektovani sastavi:

Vojvodina (4-2-3-1): Rockov - Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak - Drinčić, Đurišić - Eze, Bojić, Đuričin - Matić

TSC (4-4-2): Filipović - Balaž, Skopljak, Antonić, Ponjević - Tomanović, Tumbasević, Arsenijević, Milićević - Lukić, Silađi.

LINGLONG SUPERLIGA - 5. KOLO:

Petak
Voždovac - Javor 2:1 (2:1)
/Nikolić 12pen, Nišić 27 - Petković 10/

Subota
Inđija - Radnik 2:1 (1:1)
/Rogač 33, Dimitrov 75 - Makarić 16/

Čukarički - Proleter 2:1 (1:0)
/Docić 10pen, Šapić 68 - Pejić 73/

Mladost - Radnički Niš 1:1 (1:1)
/Radivojević 17 - Mihajlović 26/

Spartak - Crvena zvezda 2:3 (1:1)
/Tufegdžić 6, Dunđerski 80 - Vulić 37, Simić 49, Tomane 85/ 

Nedelja
20.00: (1,20) Partizan (5,80) Rad (13,0)
20.00: (2,30) Mačva (2,95) Napredak (3,25)
20.00: (1,50) Vojvodina (3,90) TSK (6,25)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star SportMN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara