Nermin Haskić (© Star sport)
Nermin Haskić (© Star sport)

Za ranoranioce: Može li bivši najbolji strelac Superlige kao nekad?

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 06:29

Na ispitu Haskić, Šćepović, možda Mašović, šansu čeka Kljajić

Više golova od Rikarda Gomeša, Ognjena Mudrinskog i El Fardu Bena. Status prvog strelca Superlige (24 precizna hica). Mesto u idelanom timu našeg prvenstva. Procvat pod trenerskom palicom Nenada Lalatovića. Barjaktar istorijskog proboja Radničkog iz Niša na drugo mesto na tabeli.

Sve to bio je Nermin Haskić. U jednom trenutku karijere igrao je redovno i isto tako tresao mreže, a onda se preselio u Japan i trebalo mu je vremena da se i na tamošnjim terenima predstavi pogotkom. Pre dve sedmice, na gostovanju Matsumotu Jamagi, iznudio je i realizovao penal i to je bio njegov prvenac u Drugoj ligi, u dresu Omije.

Izabrane vesti

Možda je vreme za novi gol, jer se Haskić posle aklimatizacije i nekih mečeva na kojima uopšte nije bio konkurenciji ustalio u prvih 11. Očekuje se da počne i duel 31. kola Džej 2 lige, opet na gostovanju, ovoga puta Kitakjušu (11.00), ekipi koja pokušava da uhvati vodeći dvojac i eventualno izbori direktan plasman u viši rang.

Težak zadatak za Haskića, još teži za Omiju, koja je bez pobede sedam rundi, u poslednje dve nije dala gol i zato je možda baš trenutak da bivši snajperista Radničkog promoviše sebe na novoj teritoriji. Pritom, Omija ima samo jedno slavlje u gostima iz deset pokušaja, a na strani redovno daje i prima golove (poslednja četiri susreta ušla u GG, tri i u 3+). Haskićev saigrač, Filip Kljajić je po dolasku iz Partizana bio redovan među stativama, od početka oktobra ne brani, sva je prilika da će i u ranim jutarnjim satima (11.00) biti rezerva Takašiju Kašahari.

Slična je situacija sa još dvojicom nama dobro poznatih igrača. Stefan Šćepović dobija šansu u Mačidi, trener Ranko Popovićizuzetno cenjen u Japanu – daje mu nekad šansu od starta, nekad s klupe i nada se da će bivši špic Partizana proraditi, pošto je poslednji gol postigao pred kraj jula. Kao što Kljajić mora da bude strpljiv u Omiji, tako i krilni vezista Alen Mašović čeka priliku iz drugog plamna na gostovanju Varen Nagasakiju, još jednom timu čije ambicije su vezane za plasman u viši rang.



tagovi

JapanJapan 2Nermin HaskićOmijaOmija ArdijaStefan ŠćepovićFilip Kljajićbet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara