Markus Pederesen (©Reuters)
Markus Pederesen (©Reuters)

Za sve je kriva nadoknada: Ham Kam umesto sedam, na kontu nema ni bod

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 13:43

Može li i Ranhajm da iskoristi pad koncentracije rivala?

Korisne informacije Vlade Filipovića u skeneru Druge lige Norveške početkom jula meseca dobijaju na značaju. Srpski stručnjak koji već više od decenije živi na krajnjem severu ove skandinavske zemlje otkrio nam je mnogo podataka i tipovao da je Ranhajm jedan od najozbiljnijih kandidata za promociju.

Norveški Bilbao, kako zovu ovaj klub jer u njemu igraju samo lokalni momci, startovao je porazom, da bi potom nanizao tri pobede i večeras ima priliku da se domogne drugog mesta. Za to mu je neophodno slavlje u gostima protiv Ham Kama, u okviru poslednjeg meča 5. kola (19.00).

Izabrane vesti

Domaćin je katastrofalno otvorio sezonu. Poražen je na sva četiri duela, a naročito se istakao primljenim golovima u nadoknadi vremena. U prvoj rundi je vodio 2:1 protiv Kongsvingera, da bi potom primio dva pogotka po isteku 90. minuta i od dobijenog meča ostao bez ičega. U trećem kolu dočekao je Ojgarden i imao 3:3, da bi u nadoknadi ostao bez boda u džepu, dok je protekle sedmice imao vođstvo od 2.0 na gostovanju Jervu, a onda stara boljka i tri primljena gola u osam poslednjih minuta, jedan u nadoknadi i na kraju poraz. Dakle, u tri od četiri duela Ham Kam je prosuo sve u poslednjim trenucima.

Inače, ekipa iz Hamara, suočila se pred početak sezone sa velikim negativnim iznenađenjem. Verovatno najveće pojačanje kluba Markus Pedersen, nekadašnji špic Vitesea, Barnslija, Brana i Volerenge, vozio je pod dejstvom alkohola i dobio kaznu zatvora u trajanju od 26 dana i još se ne zna kada će je odraditi. Za Ham Kam igra i veliki norveški talenat, Markus Solbaken, sin trenera Kopenhagena, Stalea.

Za kraj, malo statistike. Ham Kam je zatresao mrežu na 14 proteklih prvenstvenih mečeva kod kuće, ali je za njega mnogo gore to što je na osam vezanih utakmica primio najmanje dva gola.

NORVEŠKA 2 – 5. KOLO

Ponedeljak

Osane - Lilestrem 3:1 (0:1)

Grorud - Jerv 0:3 (0:2)

KFUM Oslo - Sogndal 4:1 (2:0)

Raufoš - Kongsvinger 2:0 (1:0)

Sandnes - Ul Kisa 2:1 (0:1)

Stjordal Blink - Stromen 2:1 (1:1)

Tromse - Ojgarden 1:0 (1:0)

Utorak

19.00 (5,00) Ham Kam (3,90) Ranhajm (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Norveška 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara