Autogol Megvajera (© Reuters)
Autogol Megvajera (© Reuters)

Zabicer je džoker, a Megvajer utvara zbog koje Ten Hag neće spavati! Dva autogola Mančestera, Sevilja živi i kad je na patosu

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 23:03

Uzbudljiv remi na Old Trafordu – 2:2

Kad je doveden označili su ga pojedinci „paničnom kupovinom“. Kako su se samo prevarili. Izgleda Marcel Zabicer kao čovek koga inspirišu kritike, valjda u nameri da dokaže onima koji su ga nipodaštavali i pre nego što se valjano predstavio ostrvskoj javnosti počeo da radi ono za šta nije plaćen.

Večiti centralni vezista se pretvorio u golgetera tokom prve četvrtfinalne utakmice Lige Evrope sa Seviljom, trener Erik ten Hag ga je pomerio na mesto „desetke“, a Austrijanac sa sebi nesvojstvene pozicije širio, a njegove kolege u odbrani Terel Malasija i Hari Megvajer nespretnim potezima u završnici suzavali Englezima stazu ka polufinalu – 2:2.

Izabrane vesti

Dolazak na pozajmicu iz Bajerna propraćen je u delu javnosti spekticizmom, čak i pitanjima da li je Marcel Zabicer potreban ekipi koja na mestima zadnjih veznih ima Kazemira, Bruna Fernandeša, Freda i Skota Mektominija. Samo, trenerski um Ten Haga vidi ono što običan navijač ne može da uoči. Prostor za napredak 29-godišnjeg veziste. Pomerio ga je napred, odmah iza napadača, na mesto odakle može da bude opasan po gol, tako je odigrao i minuli premijerligaški meč sa Evertonom, a onda zasvetlucao pod reflektorima Old Traforda.

Iako glavni glumac, Zabicer ne bi mogao sam, bez obzira što je šanse pretvarao u golove na gotovo identičan način, reakcijom posle pasova iz dubine. Prvi je poslao Bruno Fernandeš, drugi Antoni Marsijal i u razmaku od samo sedam minuta (14, 21) Crveni đavoli su stekli kapital. Najviše zahvaljujući Marcelovoj levici, iako mu je jača druga, desna, noga. U kakvog se fudbalera pretvorio Zabicer u proteklih mesec dana pokazuje podatak da je na minulih šest utakmica za reprezentaciju i Mančester junajted dao pet i namestio dva gola.

Veče na Old Trafordu pamtiće i Bruno Fernandeš, jer je pasom za inicijalno vođstvo tigao do 50. asistencije otkako je stigao u Englesku. Ako bismo februar 2020. uzeli kao graničnik, jer je tad Portugalac potpisao za Junajted, ispostavilo se da u klubovima iz pet najjačih liga Evrope samo još Lionel Mesi može da se pohvali da je u međuvremenu dao i namestio najmanje 50 golova.

Samo što ni ta eksplozija Marcela Zabicera nije bila dovoljna Mančester junajtedu da slavi, jer Ten Hag, koliko god bio dobar stručnjak, nije uspeo da se oslobodi čoveka koji privlači nesreću. Zove se Hari Megvajer i potrajalo bi satima ako bismo nabrojali sve kikseve. Ovaj poslednji jeste malerozan, ali je pokazatelj koliko je Megvajer štetan za velikana sa Teatra snova.

U nadoknadi vremena – prethodno Hesus Navaes uticao na autogol Terela Malasije za prepolovljeni zaostatak – Sevilja (umesto Marka Dmitrovića ovoga puta branio Jasin Bono, Nemanja Gudelj igrao sve vreme) je krenula svim silama da bombarduje kazneni prostor Davida de Hee, Španac ukrotio jedan udarac Jusefa En Nesirija, možda bi i drugi posle ubacivanja Lukasa Okamposa, Marokanac se popeo na drugi sprat odakle redovno trese mreže, pogodio Megvajera u nos (eto koliko je taj precenjeni štoper nesrećan), a odatle se lopta odbila u mrežu.

Da sve bude čudnije, Megvajer nije ni bio planiran da igra, ali je ušao početkom durgog poluvremena umesto Rafael Varana (iz predostrožnosti ostao u svlačionici) i opet ogrnuo plašt tragičara.

Ispostavilo se da je meč na Old Trafordu bio uzbudljiviji od onog na Baj areni, iako se na osnovu prikazanog u dosadašnjem delu takmičenja očekivao vatromet na susretu Leverkuzena i Union Sen Žiloaza. Belgijanci su poveli početkom drugog poluvremena golom Viktora Bonifacija, ostavili povoljniniji utisak, ali je sastav Ćabija Alonsa izbegao poraz golom Florijana Virca.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Fajenord - Roma 1:0 (1:0)

/Vifer 53/

Mančester junajted – Sevilja 2:2 (2:0)

/Zabicer 14, 21 – Malasija 85 ag, Megvajer 90+2 ag/

Leverkuzen – Union Sen Žiloaz 1:1 (1:1)

/Virc 82 – Bonafaci 51/

Juventus – Sporting 1:0 (0:0)

/Gati 73/

 



tagovi

Marsel ZabicerMančester JunajtedHari MegvajerErik ten HagSevilja

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara