©Reuters
©Reuters

Zablistao voždovački Zmaj Justas Lasickas! Gol i asistencija za prvu pobedu u kvalifikacijama za Mundijal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 16:59

Prvi pogodak Litvanca, ali i najbolja partija u dresu sa državnim grbom, u slavlju nad Bugarskom u Vilnjusu - 3:1

Posle pet poraza u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, evo prve pobede za Litvaniju u grupi C! Na krilima izuzetno raspoloženog univerzalnog veziste Voždovca, Justasa Lasickasa, ekipa Valdasa Ivanauskasa savladala je indisponiranu Bugarsku u Vilnjusu i drastično promenila utisak prilično bledog starta kvalifikacija - 3:1 (1:0).

Prvotimac voždovačkih Zmajeva postigao je svoj prvi pogodak u dresu reprezentacije u 18. minutu utakmice, a onda asistirao kod gola Fedora Černiha u 82. minutu. Napadač Jagjelonije obeležio je sam finiš utakmice, pošto je samo dva minuta kasnije postigao svoj drugi pogodak na utakmici i rešio pitanje pobednika. Litvanci su prekinuli katastrofalan niz od devet uzastopnih poraza, i to na prilično uspešan način.

Izabrane vesti

Bugari su napadali tokom čitave utakmice, ali su uspeli da zablistaju samo na momente. Jedan taj trenutak dogodio se u 64. minutu, kada je izuzetan pogodak iz slobodnog udarca u 64. minutu postigao sjajni vezista Ludogoreca Kiril Despodov. Bugari su mogli mnogo bolje da prođu u Vilnjusu, još u 14. minutu imali su veliku priliku da povedu iz jedanaesterca, ali je Dimitar Ilijev reagovao prilično nonšalantno izveo udarac, pa nije bilo nikakvih problema za Ernestasa Setkusa. Kasnije se sve preokrenulo u korist domaćeg tima.

Premijerno slavlje u kvalifikacijama zabeležila je i Bosna i Hercegovina, koja je u Nur Sultanu savladala domaći Kazahstan (2:0) i probila se na izuzetno visoko drugo mesto na tabeli grupe D. Oba pogotka za selekciju Ivajla Petrova postigao je izuzetno raspoloženi golgeter belgijskog Eupena Smail Prevljak, koji je postizao golove u 25. i 66. minutu, na asistencije Miroslava Stevanovića i Edina Džeka.

BiH do kraja kvalifikacija ima tri presudne utakmice u borbi za baraž, a prva, koja je na programu za tri dana sa Ukrajinom u Ljvovu mogla bi ozbiljno da odredi pravac. U novembarskom ciklusu B, selekcija Ivajla Petrova igra dva meča kod kuće, sa Finskom i Ukrajinom.

GRUPA C

Litvanija - Bugarska 3:1 (1:0)

/Lasickas 18, Černih 82, 84/

20.45: (1,40) Švajcarska (4,60) Severna Irska (10,5)

GRUPA D

Kazahstan - Bosna i Hercegovina 0:2 (0:1)

/Prevljak 25, 66/

18.00: (3,25) Finska (3,00) Ukrajina (2,60)




tagovi

Justas Lasickas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara