Florentino Perez sa Zidanom i Kazemirom, © AFP
Florentino Perez sa Zidanom i Kazemirom, © AFP

Zaboravite na pojačanja: Ne možemo da tražimo od igrača smanjenje plata, a onda dovodimo zvučna imena

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 09:24

Neka čeka Mbape

Potrošio je Real Madrid prošlog leta 337.500.000 evra na pojačanja i mada većina učinkom još nije opravdala cenu (Azar, Jović, Militao, Mendi) sve se potire – titulom. Kraljevski klub je posle dve sušne sezone vratio krunu na stadion „Santjago Bernabeu“, obradovao navijače i u noći velikog slavlja im saopštio da skupocen prelazni rok, nalik onom iz 2019, ne očekuju.

Razlog je jednostavan i lako ga je pretpostaviti. Globalna kriza, izazvana pandemijom virusa korona, uticala je na stazanje kaiša. Pogotovo najvećih. Otuda odluka da španski gigant ne juri zvučna imena.

Izabrane vesti

Neće biti velikih pojačanje ovog leta“, mirno je saopštio Florentino Perez, predsednik Reala, neposredno posle pobede nad Viljarealom (2:1) i overenog 34. naslova državnog prvaka. „Ne možemo da tržaimo od igrača da pristanu na smanjenje plata (20 odsto), a da onda dovodimo skupa pojačanja“.

To znači da Los Blankosi makar na 12 meseci mogu da zaborave na Kilijana Mbapea, iako je francuski napadač tiha patnja Zinedina Zidana i na njegovom transferu se radi maltene otkako se pojavio u Monaku.

„Mpabe? Može da sačeka... Real će se svakako vratiti na tržište, da kupi najbolje igrača sveta, kad to situacija bude dozvolila i kad se izborimo sa pandemijom“, dodaje Perez, svestan je trenutno teško izdvojiti sumu veću od 100.000.000 evra za bilo kog, pa makar i tako kvalitetnog fudbalera.

Osim toga, koliko god delovalo da ne igra atraktivno, Real pod Zidanovom palicom pobeđuje i ima oformljen tim, te neke velike potrebe za promenom kadra nema. Potpisa će, svakako biti. Tu se, pre svega, misli na nove ugovore, a prvi kandidat da obnovi saradnju je kapiten Serhio Ramos, ovu sezonu na plećima je izneo kao da je desetak godina mlađi.

„Ramos će biti u Realu ceo život, navijači mogu da budu mirni. Njegove liderske sposobnosti su impresivne. Bili su i drugi igrači sjajni, Karim Benzema poseban, Kurtoa je branio neverovatno, rekli su mi i da trener Zidan osvaja trofej na svakih 19 utakmica, ali Ramos je veznivno tkivo ove ekipe“, zaključio je Perez.



tagovi

Florentino PerezReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara