Slavlje fudbalera Voždovca (Star Sport)
Slavlje fudbalera Voždovca (Star Sport)

Začin sa Jamajke oljutio Vojvodinu: Voždovac na Krovu - treći tim Srbije!

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.12.23. | 21:00

Samo krov TC Stadion i Marakana nisu pali ove jeseni, Zmajevi slavili i bez Borisava Burmaza, uz maestralnu partiju Flemingsa

Završava Voždovac jesenji deo sezone u Mozzart Bet Superligi Srbije u velikom stilu, kao legitiman kandidat za Evropu, kao jedini klub uz Crvenu zvezdu koji u prvom delu šampionata nije nijednom poklekao na svom terenu. Sa 15 golova na Krovu TC Stadion u prethodne tri utakmice, bilo je jasno da se Voždovac ne šali, ali je ekipa Marka Savića želela da u poslednjem meču u kalendarskoj godini (zaostalo 9. kolo) pošalje poruku konkurenciji. Za to joj je večeras poslužila Vojvodina koju je, uz maestralno izadnje Džuniora Flemingsa, preskočila na tabeli zauzevši petu poziciju - 3:2.

Kada je letos došao u Zaplanjsku iz Tuluza, mučio se Flemings, nije uspevao ni da postiže, ni da namešta golove, ali od početka decembra radi i jedno i drugo i već polako postaje začin šef Savića od kojeg su se mnogi oljutili. Večeras i Vojvodina na rastanku sa trenerom Rankom Popovićem (odlazi u Japan). Dva gola u kupu protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, gol za remi u Surdulici, dve asistencije za deklasiranje Železničara, a večeras dva pogotka protiv tima kojem je osnovi cilj izlazak u Evropu na kraju sezone.

Izabrane vesti

Ali ne samo da je u smiraj prvog dela, bombom u rašlje Carevićevog gola doneo preokret Zmajevima, kao i da je dvadesetak minuta pre kraja novim pogotkom praktično zatvorio utakmicu u naselju Braće jerković, već je malo pre isteka sat vremena igre iznudio i crveni karton Gioberlidzea. Gruzin je nedopustivo startovao na Jamajčanina kraj aut linije.

Posebnu moć ima Voždovac kada igra u Zaplanjskoj ulici. Kada bi se računale samo utakmice na domaćem terenu, u odnosu na Zmajeve prednjače jedino Crvena zvezda i Partizan (po 25 bodova, Voždovac 22). Istu tu Zvezdu pobedio je na Krovu, gde je pao i Novi Pazar, gde je TSC osvojio bod, a gde će jesenji prvak Partizan gostovati na proleće.

Obećavala je utakmica timova iz gornjeg dela tabele već u najavi, a očekivanja su opravdana i na terenu... Od samog starta. Jer već tokom prvih 120 sekundi, rezultat na semaforu mogao je da se promeni, jer je prvo opasan udarac ka Katiću uputio Filip Malbašić, a već u narednom napadu, na drugoj strani Mihajlo Nešković, istina iz vrlo teške pozicije promašio paznu mrežu na drugoj stativi.

Uz mnogo trčanja, agresivni(ji)h nasrataja Vojvodine, i nesvakidašnji brzog ritma za uslove srpske elite, proteklo je prvih dvadesetak minuta utakmice i gosti su naplatili u 18. minutu idealnim centaršutom Malbašića i ništa manje kvalitetnim trzajem glavom Alekse Vukanovića. Ipak, u drugoj polovini prvog dela, počeli su Novosađani da se gase, a ekipa Marka Savića da podiže radnu temperaturu.

Možda je delom na rasplet situacije na terenu uticala i prinudna izmena Malbašića (30. minut) usled povrede rebra nakon jednog duela sa Flemingsom. Doduše, najava da Vošina kola kreću nizbrdo dogodila se u 28. minutu. Voždovac je uhvatio odbranu gostiju na spavanju, a mladi Danilo Teodorović unovčio divnan pas Matije Mitrovića preko odbrane. Golgeterski instinkt u punom sjaju i potvrda da Zmajevi mogu i bez Borisava Burmaza, drugog strelca Superlige koji je iz protokola izostao najverovatnije jer pregovara oko transfera sa Rapidom iz Bukurešta.

Do kraja prvog dela, još dva bitna detalja dogodila su se na Krovu tržnog centra Stadion. Intervencija Katića iz 39. minuta koji je sprečio Vukanovića da ga iznenadi iz teške pozicije, a onda i masjtorija Flemingsa. Nezaustavljvi Jamajčanin je postigao jedan od golova meseca u Superligi i četvrti put zaredom učestvovao u golovima svog tima.

Pokušala je Stara Dama da guši Zmajeve na startu drugog dela, a kada je blokiran udarac Kempbela, te nakon što je Zečević skinuo Vukanovićev pokušaj sa gol linije, odnos snaga na terenu se potpuno promenio, zahvaljujući isključenju Gioberlidzea. Na sreću, Flemings je prošao bez posledica, a Vojvodina je uglavnom grcala u problemima do kraja meča.

Carvić je intervencijama posle udaraca Đurđevića i rezerviste Vaščuka čuvao Vojvodini aktivan rezultata, ali od levice Flemingsa nije bilo spasa. Poverovali su domaćini da je meč zatvoren, možda se malo i opustili u završnici, te platili ceh početkom sudijske nadoknade od četiri minuta - autogolm Alekse Matića. Ali nije bilo vremena da se klub sa Karađorđa potpuno izvuče i izbori bod.

MOZZART BET SUPERLIGA - 9. KOLO

VOŽDOVAC - VOJVODINA 3:2 (2:1)

/Teodorović 28, Flemings 43, 76 - Vukanović 18, Matić 90+1ag/

Žuti kartoni: Teodorović, Jočić, Matić, Vaščuk (Voždovac), Milosavljević, Kampbel (Vojvodina)

Crveni kartoni: Gioberlidze (Vojvodina)

Stadion: TC Stadion

Gledalaca: 500

Sudija: Miloš Milanović

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Katić 7 – Đurđević 6,5, Damjanović 6, Zečević 7, Đuričić 6,5 - Matić 6, Jočić 7,5 (od 77. Antonijević /) - Flemings 8, Mitrović 6,5 (od 56. Vaščuk ,5), Nešković 6,5 (od 77. Kojić /) - Teodorović 7 (od 67. Petrović 6)

VOJVODINA (3-5-2): Carević 6,5 - Lazarević 5,5, Rosić 5,5, Crnomarković 5, Gioberlidze 5 - Mateus 6, Mlosavljavić 5,5 - Radulović 6 (od 81. Ivanović), Zukić 6 (od 63. Nikolić /), Malbašić 6,5 (od 33. Kempbel 6) - Vukanović 7

Igrač utakmice: Džunior Flemings 8


MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

Novi Pazar - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Ubiparip 86/

Radnički Niš - Železničar Pančevo 1:1 (0:0)

/Petrov 54 - Konatar 90+3/

Voždovac - Vojvodina 3:2 (2:1)

/Teodorović 28, Flemings 43, 76 - Vukanović 18, Matić 90+1ag/

Petak

14.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

16.00: Javor - IMT

17.00: (1,32) TSC (5,10) Napedak (10,0)



tagovi

FK Vojvodinafk voždovacDžunior Flemings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara