(©Reuters)
(©Reuters)

Zagonetni Ćavi: Povratak Mesija? Ima nečega u vazduhu… Kimih je spektakularan fudbaler

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 18:28

“Mnogo će zavisiti od toga šta on želi i kakve su mu namere”, prokomentarisao je trener Barselone mogućnost da Leo ponovo bude deo Blaugrane

Đoan Laporta i Havijer Tebas su, čini se, pronašli zajednički jezik. Sve glasnije se na Iberijskom poluostrvu može čuti da će Barselona moći normalnije da funkcioniše na transfer-tržištu, da neće iza svakog ugla nailaziti na slepu ulicu i u skladu sa tim se priprema za leto.

Odavno već nije nikakva tajna da će Blaugrana pokušati da privoli Lionela Mesija na povratak. Koliko je realno? Niko se ne usuđuje da izusti, jer Argentinac će tek nakon što sa Pari Sen Žermenom postane prvak Francuske i istekne mu ugovor sa klubom – traje još mesec dana – lomiti hoće li nazad na Kamp Nou, u Ameriku ili na Bliski istok. Ili negde drugde.

Izabrane vesti

Dok ne donese finalnu odluku i stavi tačku, biće polemike o sudbini osvajača Mundijala. Iako je njegov otac najavio da se Leo u skorije vreme neće izjašnjavati, Ćavi je blago zagolicao maštu navijačima. Ima nečega… A, gde ima dima ima i – vatre.

“Šta mogu da kažem navijačima Barse? Pa, ima nečega u vazduhu, ali zavisi od mnogih stvari. Ne mogu ništa više da kažem, on je sjajan fudbaler, prijatelj sam sa njim i videćemo hoće li se desiti ili ne. To će zavisiti od toga šta on želi i kakve su mu namere”, prokomentarisao je Ćavi mogućnost da Leo ponovo bude deo Blaugrane.

Dotakao se i potencijalnog dolaska Jozue Kimiha na Kamp Nou...

“Kimih je spektakularan fudbaler, jedan od najboljih na svojoj poziciji”, poručio je trener Barselone i dodao:

“Ništa više nemam da kažem”.

Jozua Kimih zanimljiv je katalonskom klubu, ali nije jedini vezista na koji je bacio oko. Martin Zubimendi je potencijalno pojačanje. Momak iz San Sebastijana debitovao je za reprezentaciju Španije, igra na visokom nivou cele sezone, međutim, ima i jaku cenu.

Real Sosijedad ga ceni na oko 80.000.000 evra, a predsednika tima sa Anoete razljutilo je što se dovodi u vezu sa Barselonom i što je Ćavi govorio o njemu pre završetka serone. Jer, Sosijedad se bori za ulazak u Ligu šampiona, još nije osigurao nastup u eliti.

“Sportski direktor Real Sosijedada se naljutio jer sam pričao o Zubimendiju, ali vi ste ti koji meni postavljate pitanja. Nisam neko ko ne poštuje ili želi da destabilizuje klub, nije mi to cilj”.

Martin Zubimendi, Jozua Kimih ili neko treći – Barselona će na leto juriti kapitalca. I pokušati da pronađe višegodišnje rešenje za poziciju u srcu veznog reda, kako bi nadoknadila odlazak Serhija Busketsa sa Kamp Noua.

“Buskets odlazi, pa je očigledno i logično da nam je potreban defanzivno orijentisan vezista sposoban da igra na vrhunskom nivou sledeće sezone. On je fundamentalan za nas, on je drugačiji I kapiten je. Moramo da nadomestimo njegov odlazak na najbolji mogući način. Što se više pojačamo, to ćemo biti bolji i konkurentniji”.

Upitan je mladi strateg i za status Ansua Fatija… Konačna odluka nije doneta, tek će sastančiti sa ostatkom sportskog sektora i napraviti plan.

“I dalje planiramo, ništa nije odlučeno ni za jednog igrača. Jedino što znam jeste da Buskets neće produžiti. Za sve ostalo smo na čekanju”, zaključio je Ćavi.



tagovi

BarselonaAnsu FatiĆaviDžošua KimihLionel MesiBajern MinhenPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara