Zagonetni osmeh Dejana Stankovića: Pročitao sam vest o Makedi, Banetu su vrata Zvezde otvorena

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.08.20. | 13:33

„Direktori Terza i Mita rade fenomenalan posao“, poručio trener crveno-belih

Od blage zabrinutosti do euforije. To je bila putanja raspoloženja navijača Crvene zvezde u prethodnih sedam dana. Dobre igre tima Dejana Stankovića na početku prvenstva dale su za pravo fanovima crveno-belih da ponovo maštaju o evropskoj jeseni. Posebno, što se na Marakani i dalje naširoko priča o pojačanjima.

Italijanski napadač Federiko Makeda je blizu potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom, tačnije dogovorio je lične uslove. Mašta se i o Banetu Ivanoviću koji je tokom četvrtka bio na prijateljskom ručku sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

Izabrane vesti

Te dve teme razvukle su osmeh na lice Dejana Stankovića, koji je najavljujući meč sa Mačvom ponovo bio diplomata. Ali nešto se naziralo iz njegovih reči.

„Pitate me za Makedu? Pročitao sam i ja u novinama tu vest. Stalno sam u kontaktu sa čelnicima kluba, ako se nešto bude desilo znaću prvi. Stvarno klub radi fenomenalan posao, tu mislim na direktora Terzu zajedno sa Mitom (sportski direktor Mitar Mrkela prima.aut). Mnogo smo pričali u poslednjih mesec dana, oni znaju moj mozaik i kako želimo da izgledamo. Biće još pojačanja, to znajte. Eto, nešto sam vam otkrio. Ali neću o imenima“, rekao je Stanković.

Makeda je jednom nogom na Marakani, džek pot bi bio dolazak Branislava Ivanovića. Međutim, taj posao je daleko od realizacije. Posebno, što legendarni štoper ima poziv Fulama. Njegov susret sa Terzićem dao je novu nadu navijačima.

„To su dva prijatelja, ne znam o čemu su pričali. Normalno je da se ode na ručak sa prijateljem. To je fenomanalno. Bane je legenda, njemu su vrata otvorena. Znam šta je želja, ne znam šta je realnost“.

Počeo je sa treninzima Gelor Kanga, ali on neće biti u kombinaciji sa utakmicu u Šapcu koja je na programu u nedelju (18.30, TV Arena)

„Nije realno, odradio je samo dva treninga sa nama. Edukovan igrač, zna šta može. Neće biti u protokolu za nedelju. On nije prošao pripreme, taktiku, ono što usavršavamo... Moramo da budemo strpljivi. Setite se samo koliko smo kritikovani zbog Sanoga. Što se tiče Bena on je sjajno ušao u poslednji meč. Nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu. Prošao je ozbiljan trenažni proces, on je mnogo važan igrač za klub, navijače, mene... Ne želim da pogrešim sa Benom ni u jednom trenutku, znamo sve šta nas čeka. Videću sutra da li će igrati od početka“.

Mladi stručnjak je otkrio da će u najužoj konkurenciji biti Željko Gavrić, kao i da se treninzima vratio Ričmond Boaći.

„Rotacije će biti normalne. Prvo rešavamo bonus igrače, pa onda dalje. Da vidimo šta želimo od utakmice. Biće toga stalno, to će biti normalno. Rutina. Očekujem da svako od mojih igrača fizički i mentalno bude spreman da igra. Situacija se sad malo obrnula. Mlađi su ulazili, a sada mlađi moraju da počnu. To je dobra stvar“.

Stanković kaže da ga ne opterećuje bodovna prednost u odnosu na večitog rivala.

„Bitno je dobro početi. Još je avgust, ali važno je da radimo na napretku igre, da elimnišemo nedostatke. Ne treba gledati tabelu. Svaki meč nosi svoj rizik. Ovo je treći meč u sedam dan, izašli smo iz priprema. Moguće su kiksevi, ali radimo da to ne desi. Moramo da prepoznamo šta može da nas iznenadi. Svaki meč moramo da gledamo kao derbi i 39. kolo. Ne može prvenstvo sada da se odluči“, dodao je Stanković.


tagovi

Federiko MakedaDejan StankovićBranislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara