Goran Zakarić u duelu sa Strahinjom Erakovićem (©Star sport)
Goran Zakarić u duelu sa Strahinjom Erakovićem (©Star sport)

Zakarić i Borac broje dane do Evrope, Gorica sprema Lalatovićeve momke za B36

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 14:09

Banjalučani danas igraju prijateljski meč sa plavo-belima iz Nove Gorice

Nestrpljivo broje dane u Platonovoj do starta sezone 7. jula u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Visoke ambicije banjalučkog Borca u predstojećoj kampanji potkrepljene su dolaskom Nenada Lalatovića na mesto šefa struke, a sa harizmatičnim srpskim stručnjakom u redove crveno-plavih krenula su da pristižu i zvučna pojačanja. Među njima je i povratnik Goran Zakarić.

Treću godinu zaredom Borac je izborio plasman na međunarodnu scenu, a iskusni krilni napadač smatra da bi ove godine mogao da se napravi iskorak. Protivnik Banjalučana u prvom kolu kvalifikacija biće B36 Torshavn sa Farskih Ostrva, a ukoliko crveno-plavi prođu u narednu rundu igraće sa boljim iz duela Tre Fiori (San Marino) - Fola Eš (Luksemburg).

Izabrane vesti

"Do prve utakmice ostalo je još 14 dana i imamo sasvim dovoljno vremena da se još bolje pripremimo. Imamo velike šanse protiv Farana, ali je fudbal poslednjih godina pokazao da se više niko ne sme potcenjivati, pogotovo u evropskim takmičenjima gde se često dešavaju iznenađenja", naglasio je Zakarić za Glas Srpske.

Prva utakmica protiv B36 igra se 7. jula u 18 časova na stadionu Dr Milan Jelić u Modriči.

"Bilo bi nam mnogo lakše da rivala dočekujemo na Gradskom stadionu, ali verujem da će i u Modriči stadion biti ispunjen i da ćemo uz podršku navijača uspeti da ostvarimo prednost pred revanš. Međutim, još jednom podvlačim, nema mesta opuštanju iako nam pred ovaj dvomeč mnogi daju ulogu favorita. Slična će situacija biti i u drugom kolu, jer su i Tre Fiori i Fola Eš prepreke koje se mogu preskočiti, ali o njima ćemo pričati tek kada odigramo dvomeč sa Faranima".

17.00: (3,25) Gorica (3,70) Borac Banjaluka (1,92)

Nekadašnji član zagrebačkog Dinama i Partizana, koji je od februara 2020. do januara ove godine branio boje Borca, kratko se zadržao u Ohodu iz Saudijske Arabije i rešio da se vrati u klub iz Platonove.

"Biće ovo jedno od interesantnijih prvenstva proteklih godina. Dosta novih igrača će zaigrati, klubovi su se prilično pojačali i očekujem veoma zanimljive i neizvesne utakmice. Nadam se da ćemo se kao ekipa dobro snaći i da ćemo ostvariti sve zacrtane ciljeve", podvukao je Zakarić u razgovoru za Glas Srpske.

Banjalučani danas od 17 časova igraju drugi susret na pripremama u Sloveniji, a protivnik će biti Gorica iz Nove Gorice.


tagovi

Prijateljske utakmiceBorac Banja LukaBorac BanjalukaGoran Zakarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara