Amal Pelegrino (©Reuters)
Amal Pelegrino (©Reuters)

Žalgiris veruje u novo čudo i Brazilca Renana Oliveiru, Bode je opet mašina za golove

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.22. | 11:40

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Norveški prvak ušao u formu, postigao 15 golova na poslednje tri utakmice pred dolazak Litvanaca na stadionu Aspmira u prvom meču drugog kola

Može li Bode Glimt do novog čuda? Prošle sezone je dogurao do četvrtfinala Lige konferencije. Senzacija s Arktika dobila je Murinjovu Romu sa 6:1 u grupnoj fazi, ali je u nokaut rundi eliminisana od strane kasnije osvajača premijernog evropskog takmičenja. Ove sezone četa Kjetila Knudsena ne briljira, jedva je slomljen otpor Ki Klaksvika u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, a onda je razbijen Linfild sa 8:0 posle poraza u prvom meču (0:1) drugog kola.

Prednost Bode Glimta je domaći teren sa veštačkom travom. Dvostruki je uzastopni šampion Norveške, a u ovoj Elitseriji će teško do het-trika. Žuto-crni su u formi, imaju tri vezana trijumfa pred meč na svom terenu protiv litvanskog šampiona Žalgirisa (18.00). Tim iz Vilnjusa je napravio veliko iznenađenje u prehodnoj rundi kada je eliminisan švedski prvak, Malme. Taj poraz koštao je srpskog stručnjaka, nekadašnjeg pomoćnika Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi, Miloša Miilojevića, kormila prošle sezone učesnika Lige šampiona.

Izabrane vesti

Žalgiris zbog obaveza u Evropi ne igra u domaćem prvenstvu, poštećen je duela, pa su sve misli usmerena kao kvalifikacijama u Ligu šampiona. Žalgiris je trenutno drugi sa dva boda manje od lidera Hegelmana, ali ima čak četiri meča manje i verovatno će da odbrani tron u ovoj baltičkoj državi.

18.00: (1,35) Bode (5,00) Žalgiris (9,00)

Napadačka sila sa Arktika melje poslednjih nedelja. Knudsenovi izabranici postigli su 15 golova na poslednje tri utakmice. Ubitačno je delovao tandem, Nigerijac Viktor Bonifase i Amal Pelegrino, ali je Bonifase juče kompletirao prelazak u belgijskog vicešampiona, Union Sen Žiloaza. Ola Solbaken je i dalje van stoja zbog povrede ramena. Bode je prošle nedelje doveo iz Maribora krilnog napadača Nina Žugelja, ali se ne očekuje da odmah bude u startnoj postavi.

Žalgiris opet sve nade polaže u brazilskog napadača Renana Oliveiru, koji je postigao osam golova na 13 mečeva od marta, kada je stigao u redove litvanskog šampiona iz ukrajinskog Kolosa. Karioka je bio i junak senzacionalne eliminacije Malmea prošle nedelje. Standardan u timu iz litvanske prestonice je defanzivac Nemanja Ljubisavljević, nekadašnji igrač niškog Radničkog i hrvatske Gorice, dok šansu s kupe čeka još jedan srpski internacionalac, Ivan Tatomirović.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Padali su na stadionu Aspmira i zvučniji rivali od Žalgirisa, pa Bode ima ulogu favorita ne samo u prvoj utakmici pred svojim navijačima nego i ukupno u dvomeču. Pobednik ovog duela čeka u plej-ofu za plasman Ligu šampiona verovatno zagrebački Dinamo, koji je u prvom meču u Bugarskoj dobio Ludogorec sa 2:1

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, PRVI MEČEVI

Utorak

Šerif - Plzenj 1:2 (1:1)

/Rašid 36pen - Hori 41pen, Buha 55/

Ludogorec - Dinamo Zagreb 1:2 (1:2)

/Tekpetej 22 - Perić 6, Prad 9 ag/

Monako - PSV 1:1 (0:1)

/Disasi 80 - Verman 38/

Union Sen Žiloaz - Rendžers 2:0 (1:0)

/Teuma 27, Vanzier 76 pen/

Benfika – Midtjiland 4:1 (3:0)

/Gonsalo Ramos 17, 33, 61, Enco Fernandez 40 – Sisto 78 pen/

Sreda

18.00: (1,35) Bode (5,00) Žalgiris (9,00)

18.00: (2,25) Karabag (3,20) Ferencvaroš (3,35)

19.00: (1,57) Makabi Haifa (3,90) Apolon Limasol (6,25)

20.00: (2,20) Dinamo Kijev (3,25) Šturm (3,45)

20.45: (1,20) Crvena zvezda (6,50) Pjunik (15,0)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaBode GlimtŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara