Duvan Zapata (©Reuters)
Duvan Zapata (©Reuters)

Zapata i Malinovski jurišaju na Žutu podmornicu, Junajted odmara najbolje

Vreme čitanja: 5min | sre. 08.12.21. | 10:43

GRUPA F Lige šampiona: Meč za osminu finala u Bergamu. Viljarealu fali bod za plasman među 16 najboljih na Starom kontinentu. Jang Bojs ima šanse za Ligu Evrope. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Atalante - 1,80

Dok u Premijer ligi Mančester junajted posrće, u Ligi šampiona velikan s Old Traforda je završio posao, plasirao se u osminu finala, i to kao prvi u Grupi F. Posle poraza u Bernu od Jang Bojsa, Crveni đavoli su vezali četiri utakmice bez poraza, od toga tri trijumfa što im je bilo dovoljno za pol-poziciju. Majkl Kerik je kao privremeno rešenje doneo pobedu Junajtedu pre dve nedelje u Viljarealu (0:2), ključnu za nastavak bitisanja u najjačem klupskog takmičenju na Starom kontinentu.

Pred poslednje kolo, epicentar je u Bergamu gde će Atalanta i Viljareal da odluče o drugom putniku u osminu finala Lige šampiona. Jang Bojs kao poslednji sa četiri boda nema šansu za najjače evropsko takmičenje, ali u slučaju pobede na Old Trafordu (21.00) mogao bi do trećeg mesta i Lige Evrope, ako Atalanta bude poražena od Žute podmornice u Lombardiji (21.00).

Izabrane vesti

21.00: (1,80) Atalanta (3,70) Viljareal (5,00)

Viljareal u Bergamo stiže po bod. U prvom meču u Španiji nije bilo pobednika – 2:2. Atalanta je u strašnoj formi, ima tri vezane pobede, bez poraza je već 10 utakmica. Od neuspeha u Mančesteru 20. oktobra, kada je propustila prednost od dva gola (na kraju 3:2 za Junajted), traje nepobedivost čete Đan Pjera Gasperinija. Plavo-crni su kandidati za skudeto na Apeninima, a u Ligi šampina žele opet među 16 najboljih u Evropi, treći put uzastopno.

Četa Unaja Emerija ne možeda se pohvali dobrom formom. Igra očajno u Primeri, ima dva vezana poraza i tek je na 13. mestu. Eliminacija Atalante bio bi dobar podstrek pred nastavak sezone.

Atalanta ne može da računa na povređenog Nemca Robina Gosensa, dok španski tim stiže u pokrajinu Lombardiju bez suspendovanog Jeremija Pina i povređenih Serža Orijea i Frensisa Kokelana.

"Vidimo ovo kao priliku, jer želimo da igramo našu igru i uđemo u osminu finala“, rekao je Emeri na konferenciji za novinare i dodao:

"Viljareal je već dva puta bio u ovoj situaciji i želimo da pišemo istoriju protiv veoma dobrog tima, koga vidimo kao ogledalo za sebe. Slični smo klubovi po tome što nemamo istu istoriju ili infrastrukturu kao druge ekipe, ali želimo da se borimo sa evropskom fudbalskom elitom. Atalanta ima odlične igrače, fantastičnog trenera, tako da je ovo pravi izazov za nas. Promenili smo način kondicionog treninga da bismo se pripremili za ovu utakmicu, ali smo zadržali mentalitet i opšti pristup. Atalanta ima dobar posed, moramo da igramo pametno i da shvatimo da će nas naterati da se branimo na ivici našeg prostora, ali nećemo igrati na nerešeno. To nije naš mentalitet, uvek igramo na pobedu“.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Atalanta igra na gol više. Gasperini ima nekoliko rešenja u napadu, a italijanski mediji najavljuju da će najisturereniji u napadu da budu Kolumbjac Duvan Zapata i Ukrajinac Ruslan Malinovski, dok će iza njih dvojice da deluje odlični Hrvat Mario Pašalić. U grupnoj fazi tim iz Bergaam je uspeo da pobedi samo Jang Bojs na svom terenu (1:0).

Era Mančester junajteda sa Nemcem Ralfom Rangnikom počela je pobedom na Old Trafordu protiv Kristal Palasa sa 1:0, a jedini strelac bio je Brazilac Fred. Engleski gigant je obezbedio prvo mesto, pa može rasterećeno da uđe u meč sa Jang Bojsom. Švajcarski tim ima samo teoretske šanse da se nađe u Ligi Evrope. Očekuje se da Rangnik "promaše karte“, da šansu dobiju igrači koji nisu mnogo igrali u dosadašnjem toku sezone.

Din Henderson staje na gol Junajteda (©Reuters)Din Henderson staje na gol Junajteda (©Reuters)

Na golu će umesto standardnog Davida de Hea da bude Din Henderson, dok će od prvog minuta da počne i Holanađanin Doni Van de Bek koji nikako da formu iz Ajaksa potvrdi u dresu Junajteda. Roviti Edinson Kavani, Luk Šou i Rafael Veran su trenirali ove nedelje i mogli bi da dobiju šansu protiv švajcarskog šampiona. Povređen je Pol Pogba, dok se ne očekuje da Kristijano Ronaldo predvodi napad domaćina. U ovom trenutku za tim iz Mančestera je prioritet Premijer liga.

"Definitvino ima smisla da odmorimo neke igrače jer imamo gust raspored u narednin nedeljama i mesecima. Moramo da se postaramo da imamo što više igrača u konkurenciji za Premijer ligu. Treba da zadržimo zamah i da nastavimo da pobeđujemo. Takođe, motiv nam je da se revanširamo za poraz u Bernu“, istakao je Rangnik.

Jang Bojs cele sezone igra bez prve zvezde, najboljeg napadača, Kamerunca Žan Pjer Nsamea koji se i dale oporavlja od povrede ahilove tetive. Povređeni su Fasnaht, Garsija, Mambimbi, Monteiro i Von Balmos.

LIGA ŠAMPIONA – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA E

21.00: (1,65) Bajern (4,40) Barselona (5,20)

21.00: (1,30) Benfika (5,80) Dinamo Kijev (12,0)

GRUPA F

21.00: (1,45) Mančester Junajted (4,80) Jang Bojs (7,75)

21.00: (1,80) Atalanta (3,80) Viljareal (4,80)

GRUPA G

21.00: (2,50) Volfsburg (3,20) Lil (3,15)

21.00: (3,15) Salcburg (3,30) Sevilja (2,45)

GRUPA H

18.45: (6,25) Zenit (4,10) Čelsi (1,60)

18.45: (1,18) Juventus (8,00) Malme (19,0)

*** kvote su podložne promenama

Utorak

GRUPA A

Pari Sen Žermen - Klub Briž 4:1 (3:0)

/Mbape 2, 7, Mesi 38, 77 - Ric 68/

Lajpcig - Mančester Siti 2:1 (1:0) /Soboslaj 24, Silva 71 - Marez 77/

GRUPA B

Milan – Liverpul 1:2 (1:1)

/Tomori 29 – Salah 36, Origi 55/

Porto – Atletiko Madrid 1:3 (0:0)

/Seržo Oliveira 90+6pen - Grizman 56, Korea 90, De Paul 90+2

GRUPA C

Ajaks - Sporting 4:2 (2:1)

/Ale 8, Entoni 42, Neres 58, Berguis 62 - Santos 22, Tabata 78/

Borusija Dortmund - Bešiktaš 5:0 (2:0)

/Malen 29, Rojs 45+2, 53, Haland 68, 81/

GRUPA D

Real Madrid - Inter 2:0 (1:0)

/Krost 17, Asensio 79/

Šahtjor - Šerif 1:1 (1:0)

/Fernando 42 - Nikolov 90+3/



tagovi

AtalantaViljarealLiga šampionaJang BojsMančester JunajtedRalf Rangnik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara