Bernardo Silva (©Reuters)
Bernardo Silva (©Reuters)

Zašto bismo se plašili Reala? Utakmice ne dobija grb, već igrači

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 15:01

"Da Madrid nije imao Modrića, Krosa, Vinisijusa, Benzemu – mogao bih da ih nabrojim sve – ne bi osvojili ništa, jer dres ne može sam da uradi stvar", rekao je Bernardo Silva pred dvomeč Mančester Sitija sa Realom

Treći put u poslednje tri godine Mančester Siti će udariti na Real. Pre tri sezone dobio ga je u oba meča, prošle ga držao u šaci praktično 180 minuta, da bi na kraju doživeo krah i ispao na pretposlednjem koraku. Ipak, Bernardo Silva kaže kako se njegov tim nije uplašio četrnaestostrukog prvaka Evrope i aktuelnog branioca titule.

Iz izjava portugalskog veziste da se zaključiti da puca od samopouzdanja. Zašto i ne bi kada je njegov tim dobio 15 od poslednjih 16 utakmica u svim takmičenjima, a poslednji poraz upisao je početkom februara od Totenhema. U Sitiju žele da taj niz nastave i u utorak uveče na Santijago Bernabeu.

Izabrane vesti

"Poštujemo ih, da, ali ih se ne plašimo. Zašto bismo ih se plašili? Probaćemo da zadržimo momentum koji smo gradili tokom prethodna dva meseca kako bismo dovde stigli sa što više samopouzdanja i pobedili ih, znajući da su sa razlogom osvojili Ligu šampiona prošle sezone", rekao je Silva.

Upitan da kaže šta misli o težini koju sa sobom donosi nošenje dresa madridskog tima, najuspešnijeg u istoriji takmičenja, Portugalac je odgovorio da istorija ne igra nikakvu ulogu u predstojećem okršaju.

"Nema to nikakve veze sa grbom, nikada nije imalo. Stvar je u igračima koji su na terenu. Da Madrid nije imao Modrića, Krosa, Vinisijusa, Benzemu – mogao bih da ih nabrojim sve – ne bi osvojili ništa, jer dres ne može sam da uradi stvar. Bili bismo glupi da im ne ukažemo poštovanje, ali imamo jasan cilj znajući da smo prošle sezone izgubili u teškim okolnostima. Ovog puta ćemo pokušati da stvari uradimo drugačije."

Siti se i dalje takmiči na tri fronta, te ima priliku da postane tek drugi engleski tim (jedino pošlo za rukom Mančester Junajtedu) koji je osvojio tripletu. Silva ne krije da u klubu maštaju o tome.

"Nećemo da lažemo. Definitivno želimo ovo takmičenje (Ligu šampiona), jer jedino njega još nismo osvojili. U vrlo smo dobroj poziciji da osvojimo sva tri trofeja. Finale FA kupa je derbi, bilo bi divno za naše navijače. Onda Liga šampiona, trofej koji bismo voleli da osvojimo i za kraj Premijer liga koju bismo mogli da osvojimo peti put u poslednjih šest godina i tako odemo u istoriju! Ne bih mogao da vam kažem koji bih najviše voleo da osvojimo. Želim ih sve, jako! I nastavićemo da se borimo, znajući da možemo sve da ih osvojimo, ali i izgubimo takođe…", zaključio je Silva.


tagovi

Bernardo SilvaMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara