Lazarevac u Prvoj ligi (©Starsport)
Lazarevac u Prvoj ligi (©Starsport)

Zašto Kolubara, a ne Spartak i Mladost? U Lazarevcu najavljuju žalbu, Bratić kaže: Pravi se tabelica

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.05.23. | 09:05

Odjeci kazni Fudbalskog saveza Srbije…

Cela Srbija je tih dana prevrtala očima pitajući se kada će konačno da shvate da se to više ne sme, ali srpski klubovi furaju po svome. Dok ih ne uhvate, a poslednjih sezona ih sve brže hvataju. Ove sezone nastradala je najviše Kolubara, koja će zbog toga što je pustila Mladost GAT i Spartak da je pobede sama morati u niži rang takmičenja.

U Lazarevcu sada najavljuju žalbe, pitaju se: "Gde su dokazi?". Posebno im smeta što su Novosađani i Subotičani kažnjeni samo novčano, a oni oduzimanjem kobnih devet bodova. Za Informer pojašnjava predsednik Disciplinske komisije FSS Ivan Nikolić.

Izabrane vesti

Uloga disciplinskih organa nije bila da utvrđuje da li je Kolubara kriva za ono što se optužuje, nego da donese odluku o visini kazne. Prethodno je nezavisno odeljenje za integritet UEFA poslalo pisane dokaze o svemu za šta se Lazarevčani terete. Stigli su dokazi o uplatama, isplatama, umešanosti fudbalera i sve ostalo, iz čega se jasno zaključuje da su nameštali”.

Dakle, ništa od one priče da su ovde najveće žrtve fudbaleri koji su se “pošteno borili za klub”. Najveća žrtva je sam fudbal i svi oni koji se nadaju da će se igrati pošteno.

Drugo je pitanje, zašto samo Kolubara, a ne Mladost i Spartak, koji su prošli sa novčanim kaznama od po 3.000.000 dinara?

Ta dva kluba kažnjena su novčano, a Kolubara oduzimanjem bodova, jer je učestvovala u dva prekršaja. Pravila kažu da kada su dve prijave, sledi oduzimanje bodova, od šest do 30. Imaju Lazarevčani rok do danas u podne da se žale i oni će to sigurno iskoristiti, ali čvrsto sam uveren u našu odluku”, ističe Nikolić što suštinski znači da bi i Spartak i Mladost sledeći put kao “povratnici” bili kažnjeni oduzimanjem bodova.

Mada, veliko je pitanje da li će Mladost GAT uopšte opstati kao klub, jer bez novca predsednika Dejana Slijepčevića i Prva liga Srbije je previše. Mozzart Bet Superliga je svakako prošlost za Novosađane. Tim Nenada Lalatovića je ispao, a njegov pomoćnik Vidak Bratić otvoreno kaže: namešta se i dalje.

Iznenađuju me ostali rezultati u plej-autu, jer ekipe koje se bore za opstanak pobeđuju i ništa mi više nije jasno… Izgleda kao da je nešto namešteno i da će se već sutra napraviti tabelica, pa će se zainteresovani dogovoriti o tome ko će se preseliti u Prvu ligu s nama. Privatni klubovi, čiji vlasnici daju svoj novac i koji redovno plaćaju porez državi, kao da bi trebalo da odu iz fudbala i sporta. Zašto da i dalje ulažu, zbog čega da 400 dece besplatno trenira kada se već sve zna u pogledu toga ko će ostati u Superligi, a ko ne?”, pita se Bratić u izjavi za Sportski žurnal.

Može da se odgovori i kontrapitanjem: zašto bi bilo ko plakao za klubovima koji su i zvanično osuđeni za nameštanje utakmica? U svetu sporta, to je neoprostiv greh.


tagovi

FSSKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara