Ivan Stefanović (Star Sport)
Ivan Stefanović (Star Sport)

Zaustavio Partizan, pa dobio otkaz

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 13:16

Ivan Stefanović se razišao sa Napretkom nakon što Kruševljani pod njegovim vođstvom nisu upisali niti jednu pobedu u sedam utakmica u 2022. godini

Pre desetak dana, Ivan Stefanović je kao trener Napretka odoleo Partizanu u Beogradu i remijem bez golova direktno uticao da se trka za titulu šampiona Superlige Srbije dodatno zakuva. Međutim, samo dva dana nakon što su njegovi izabranici poraženi pod Bagdalom od Voždovca, direktnog konkurenta u borbi za plej-of, rukovodstvo kluba je odlučilo da mu se zahvali na dosadašnjoj saradnji. Ko će ga zameniti na klupi stadiona Mladosti, biće obelodanjeno na sutrašnjoj konferenciji koja je zakazana za 11.00 časova.

Stefanović se početkom januara vratio u klub koji je vodio u drugoj polovini takmičarske 2019/20 i nasledio Milana Đuričića koji je iz zdravstvenih razloga bio sprečen da vodi ekipu, ali je prihvatio savetodavnu ulogu u klubu.

Izabrane vesti

Dva kola pre kraja ligaškog dela, u jeku borbe za plej-of koji je osmoplasiranom Napretku zagarantovan jedino u slučaju da upiše maksimalnih šest bodova, uprava kluba odlučila se za promenu. Da li će šok terapija podići ekipu posle poraza od Voždovca (1:3) i trećeg uzastopnog meča koji Čarapani nisu dobili kod kuće, biće poznato 10. aprila kada Metalac gostuje u Lazarevom gradu. Osam dana ranije Kruševljani idu na noge Novom Pazaru.

Zaličilo je da bi remi mirnih mreža u Humskoj mogao da bude injekcija samopouzdanja ekipi koja se u prvom delu sezone dovodila i u vezu sa potencijalnim četvrtim mestom i plasmanom u Evropu, ali su teško izvojevani beogradski bod poništili Zmajevi iz Zaplanjske ulice.

Osim dva mandata u Napretku, Stefanović je jesenji deo prošle sezone proveo kao kormilar lučanske Mladosti, a od 28 superligaških mečeva na kojima je vodio timove, ima skor od po sedam pobeda i remija uz 14 poraza.



tagovi

Napredak KruševacIvan Stefanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara