Gibs Vajt i Smit Rou (©Reuters)
Gibs Vajt i Smit Rou (©Reuters)

Završena izraelska bajka, Englezi bez primljenog gola do finala EP (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 20:43

Gordi Albion ubedljiv protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja turnira – 3:0

Seniori nikako da osvoje veliki turnir, ali bi mlada reprezentacija to mogla da učini umesto njih i konačno obraduje naciju. Selekcija Gordog albiona do 21 godine plasirala se u finale Evropskog prvenstvo pošto je u finalu ubedljivo savladala Izrael – 3:0 (1:0).

Prošetali su se Englezi do finala ostvarivši maksimalan učinak. Tri pobede ostvarili su u grupi, još dve u nokaut fazi, svaku bez primljenog gola! Ova današnja bila je ubedljivija od svake prethodne.

Izabrane vesti

Iznenadili su Izraelci sve kada su iz grupe sa Engleskom, Nemačkom i Češkom izašli kao drugoplasirani tim, potom u penal lutriji eliminisali i Izrael, ali protiv Engleza nisu mogli. Ni drugi put. Razlika u klasi i te kako je bila evidentna.

Ipak, držalo se jedno od najprijatnijij iznenađenja turnira gotovo čitavo poluvreme, delom i zbog toga što je Morgan Gibs Vajt u 17. minutu propustio priliku da sa bele tačke dovede Engleze u vođstvo. Ipak, pred sam odlazak na odmor iskupio se i glavom učinio ono što nešto manje od pola sata ranije nije uspeo sa 11 metara (gol pogledajte OVDE).

Isti igrač odradio je najveći deo posla i kod drugog gola u 63. minutu. Razmenio je nekoliko dodavanja sa Emilom Smitom Rouom koji je potom na drugoj stativi uposlio Kola Palmera (gol pogledajte OVDE). Tačku na meč stavio je u samoj završnici rezervista Kameron Arčer (gol pogledajte OVDE).

Englezi u finalu čekaju boljeg iz duela Španija - Ukrajina.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE DO 21 GODINE – POLUFINALE

Sreda

Izrael - Engleska 0:3 (0:1)

/Gibs Vajt 42, Palmer 63, Arčer 90/

21.00: (1,85) Španija (3,50) Ukrajina (4,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Evropsko prvenstvo za mladeEvropsko prvenstvo U 21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara