(© AFP)
(© AFP)

Završeno: Julijan Nagelsman selektor Nemačke za 4.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 12:32

Oprostio potraživanja Bajernu, na klupi do kraja EP, posle se vraća na tržište

Rudi Feler kao prelazno rešenje (dobio Francusku u prijateljskom duelu), Jirgen Klop možda u budućnosti, a posle Hansija Flika na klupu Nemačke će sesti – Julijan Naglesman.

Vest Bilda ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje, jer je mladi stručnjak figurirao kao prvi kandidat za poziciju posle blamaže u kontrolnom susretu sa Japanom (1:4), ali je bilo potrebno nađi model saradnje sa Bajernom – koji ga je u međuvremenu plaćao usled smene početkom godine – ujedno odbiti napad Reala, pošto su ga Madriđani projektovali kao moguću zamenu kad Karlo Ančeloti po okončanju prvenstva napusti Španiju i postane selektor Brazila.

Izabrane vesti

Nemci ne vole ništa da prepuste slučaju, niti da odugovlače, zbog čega su čelnici tamošnjeg Fudbalskog saveza brzo reagovali i privoleli Nagelsmana odmah na klupu državnog tima. Ionako će imati dosta posla, ako se zna da je završni turnir Prvenstva Evrope, na kome će Elf biti domaćin, „iza ćoška“.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

Dogovor je takav da će tokom utorka Julijan Naglesman raskinuti ugovor sa Bajernom, koji ga je vezivao do juna 2026. i na osnovu kog bi mu sledovalo 20.000.000 evra. To će mu omogućiti da bez papiroloških smetnji potpiše za FS Nemačke, koji je morao dobro da se isprsi kako bi ga ubedio. Konkretno, svakog mesec će 36-godišnji strateg inkasirati 400.000 evra. Taj ugovor će važiti do kraja Prvenstva Evrope, sredinom jula naredne godine, što znači da će zaraditi 4.000.000 evra.

Jeste pet puta manje od sume koju bi dobio od Bavaraca, ali za trenera je najnepovoljnija situacija kad ne radi. Dogovor je, zasad, takav će posle turnira u deset nemačkih gradova Julijan Naglesman moći nesmetano da izađe na tržište i pronađe novi klub. Ujedno, omogući sebi dodatni priliv novca. Još ako se dokaže na klupi Pancer divizije...

A deluje da znanjem i harizmom bivši trener Hofenhajma, Lajpciga i Bajerna to može.


tagovi

Julijan NagelsmanFudbalska reprezentacija NemačkeEvropsko prvenstvoEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara