Obamejang (©fcbarcelona)
Obamejang (©fcbarcelona)

Završeno: Obamejan potpisao za Barsu, otkupna klauzula 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 12:58

Ugovor do 2025. godine

Još jedna zimska priča je došla do kraja. Iako je zimski prelazni rok zvanično završen za lige Petice, Barselona je danas zvanično obavestila javnost da je potpisala ugovor sa Pjerom-Emerikom Obamejanom.

Dosadašnji fudbaler Arsenala je stavio potpis na ugovor sa Barsom do leta 2025. godine, a njemu nije bila prepreka što je „pijaca“ završena, jer među Katalonce dolazi kao – slobodan igrač.

Izabrane vesti

Neobičan dogovor su postigli Arsenal, Barselona i Obamejan, pošto su Englezi pustili Gabonca da ode kao slobodan igrač, a u tom slučaju vremenski limit za prelazni rok za njega ne važi. Samo, tek ćemo videti kako će se gigant sa Nou Kampa odužiti Tobdžijama na ovaj džentlmenski gest...

Uglavnom, Obamejan je stavio paraf na ugovor do 30. juna 2025. godine, s tim što će mu od leta 2023. važiti otkupna klauzula na 100.000.000 evra. Mada, s obzirom na to da napadač iz Gabona sada ima 32 godine, teško da će se neko polomiti da plati toliki novac za njega kada bude za još godinu i po stariji.

Obajeman je bio, u neku ruku, očajničko rešenje Barselone, koja je dobrano tumarala tokom zime oko dovođenja novih igrača. U jednom momentu je bacila karte na Alvara Moratu, kojeg je htela da pozajmi od Juventusa, odnosno, Atletika iz Madrida koji je vlasnik ugovora španskog fudbalera, ali je ta opcija propala.

Što se tiče dolaska Obamejana u Barselonu, španski mediji su otkrili dve zanimljivosti. Prvo, u februaru 2016. godine je u intervjuu pričao kako je okoreli navijač Real Madrida.

Pre nego što je umro 2014. godine, obećao sam dedi da ću jednog dana igrati za Real Madrid. Dao sam mu reč, iako znam koliko je to teško ostvarivo, ali imam to obećanje u glavi“, pričao je Gabonac.

Drugi deo je stav Ćavija Ernandeza, trenera Barselone, koji je pre neku godinu rekao da Obamejan nije tip napadača koji bi mogao da igra u Barseloni. A, sada će morati da bude baš on koji će ga „naučiti“ da igra neku novu verziju tika-take...



tagovi

BarselonaPjer Emerik ObamejanArsenal

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara