Sa treninga crno-belih u Beleku
Sa treninga crno-belih u Beleku

Završnica prelaznog roka u Humskoj: Vitas mora da prođe testove, Škrbić pred potpisom, crno-beli digli ruke od Rajkovića

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.01.20. | 10:25

U planu je svakako još jedan štoper, možda i vezista

Tri sedmice i kusur su prošle. Ostale su još dve. Deluje da se prelazni rok na crno-beloj strani Topčiderskog brda tek zahuktava i da će posle višednevnog zatišja uslediti nekoliko potpisa u Humskoj. Reklo bi se, očekivanih, pošto su posle Bojana Matića koji je uveliko prekoračio prag, pred vratima Partizana Uroš Vitas i Miljan Škrbić.

Kako se može čuti, obojica su blizu angažmana, s tim da je struka odlučna u nameri da ih podvrgne još nekim testovima fizičke spreme, kako bi se uverila da su posle nekoliko meseci pauze spremni da odgovore takmičarskom ritmu, počev od 15. februara kad se nastavlja Superliga.

Izabrane vesti

Što se tiče Vitasa, još letos se pominjao kao opcija za Partizan, aktuelan je i ove zime, međutim, nijednog trenutka nije bio prvi izbor struke. Savo Milošević je želeo najpre Franka Makija Banjaka iz Olimpije, međutim, kako je dupliranje kvote stranaca prolonirano za leto rešio je da se, umesto Kamerunca, okrene domaćem tržištu. Naredna meta bio je Slobodan Rajković, u čije kvalitete se uverio tokom dvomesečnih zajedničkih treninga u „Zemunelu“, da bi neodlučnost nekadašnjeg reprezentativca, kombinovana sa finansijskim zahtevima koje klub nije mogao da prati (ponuda 300.000 evra, zahtev za platom 500.000 evra) i interesovanjem Crvene zvezde dovela do drugih rešenja. Pominjalo se da bi crno-beli dres mogao da zaduži Slobodan Simović, ali je posle rastanka sa BATE Borisovim izabrao mađarsku Kišvardu. U međuvremenu, Partizanu je posredstvom agenata ponovo predložen Uroš Vitas, s tim što su sad okolnosti drugačije nego letos kad je trebalo da se plati obeštećenje Irtišu iz Pavlodara, kao i nedavno, kad su u planu bili drugi štoperi.

Sve to znači da bi nekadašnji napadač Rada trebalo uskoro da zaduži opremu osvajača Kupa Srbije. Verovatno u intermecu boravka u Beogradu, između dve faze priprema (u Turskoj i Kataru), kad će biti podvrgnut testovima fizičke spreme, nekoj vrsti probe, da se proceni u kakvom je stanju.
Imali smo ideju da Vitas dođe u Antaliju, ali ćemo se već u Beogradu naći s njim. Počeće da trenira sa nama, blizu je dogovora, ali imamo problem, jer kao i sa Škrbićem moramo da vidimo u kakvom je fizičkom stanju“, pojasnio je za Alo trener Savo Milošević.

Partizanu je za prvi period neophodan bar jedan štoper, koga bi struka tokom proleća spremala da odmeni Strahinju Pavlovića kad se 18-godišnji talenat preseli u Monako. No, saznanje da Bojanu Ostojiću krajem sezone ističe ugovor, a da niko ne zna hoće li mu biti ponuđen novi, nameće potrebu za angažmanom još jednog centralnog defanzivca. S tim što on nije prioritet sad, već može da se čeka jun. Na kraju krajeva, tad će kvota stranaca u protokolu prvenstvenih utakmica biti verovatno povećana na osam, u međuvremenu će isteći ugovori Franki Banjaku i desnom beku Eriku Boaćiju, čime će se steću uslovi da se afrički dvojac iz Olimpije preseli na crno-belu stranu Topčiderskog brda.
„Za Boaćija i Banjaka smo odmah rekli da su nam interesantni posle prijateljske utakmice odigrane letos u Ljubljani. Igrač može da se vidi u deset minuta. Samo nešto što uradi dovoljno je da ti pokaže šta će raditi 90 minuta, ali istina ima i situacija kada u 90 minuta ne možeš da vidiš ništa“, pojasnio je Nenad Cvetković, jedan od saradnika Sava Miloševića u stručnom štabu Partizana u razgovoru za Večernje novosti.

Bojan Matić i Miljan Škrbić

Dok ekipa privodi kraju prvi deo priprema u Beleku, uprava je u Beogradu razočarana ponašanjem Slobodasna Rajkovića. Mada je bišem internacionalcu u Engleskoj, Holandiji, Nemačkoj i Italiji u smiraj jeseni dozvoljeno da trenira u „Zemunelu“, sa ostatkom tima, crno-beli smatraju nekom vrstom izdaje što je Boban uopšte ušao u pregovore sa Crvenom zvezdom i njegovo nećkanje tumače neprikladnim, te su digli ruke od posla i ne žele više da ga razmatraju kao opciju za jačanje odbrane.
Video sam da Zvezda hoće Rajkovića i nisam bio iznenađen. Mi smo hteli i Sanoga, pa su ga oni uzeli. Šta ćete, mi trenutno nismo tako bogat klub, moramo da propustimo nešto što oni mogu da priušte. Lepo je što oni prate šta radimo u koga skautiramo. Vidite da izaberu ako im se nešto sviđa. Igrača je želeo Savo Milošević, a pregovore je vodio generalni direktor Milioš Vazura. Nisam se čuo s njima, ne znam šta se tu precizno dešava, ali koliko sam ranije informisan, od tog igrača smo odustali. Ne verujem da ćemo više pokušavati“, precizirao ja za Informer Milorad Vučelić, predsednik Partizana.

Crno-beli se u ponedeljak vraćaju iz Turske, a očekuje se da već u utorak, najkasnije sredu, bude poznat status Miljana Škrbića. Centarfor na probi je zadovoljio kriterijume struke kad je razumevanje igre u pitanju, ali Milošević želi da se uveri u kakvom je fizičkom stanju. Sve ukazuje da će mu biti ponuđen ugovor i da će, bez obzira što je u međuvremenu potpisao Bojan Matić, a nije prodat Umar Sadik, postati treća opcija u napadu, jer je Partizan ionako „kratak“ sa klasičnim centaforovima. Uz to je Škrbić i besplatan, pošto od letos nema klub.

Kako se bliži kraj zimske pijace, tako je moguće da bude još nekih pomeranja. Pre svega u veznom redu. Odavno se zna da je meta Partizana Marko Docić, međutim, da bi kapiten Čukaričkog Banovo brdo zamenio Topčiderskim potrebno je da neko iz postojećeg sastava ode.

(FOTO: FK Partizan)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara