Aleksandar Prijović (©Starsport)
Aleksandar Prijović (©Starsport)

Zbogom ozbiljnom fudbalu: Prijović “zavlačio” Zvezdu, pa završio u Vesternu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 08:57

Ugovor višegodišnji, saopštio je klub iz Melburna

Navijači Crvene zvezde su ga čekali kao ozebao sunce, samo da bi se na kraju pregovori završili rečenicom Zvezdana Terzića da se Aleksandar Prijović prema šampionu Srbije ponašao “nadobudno” i “arogantno”. Četiri meseca kasnije Prijović je konačno pronašao novi klub, ali sudeći po imenu i ligi upravo se oprostio sa ozbiljnim fudbalom u 32. godini života.

Naime, bivši reprezentativac Srbije je potpisao višegodišnji ugovor sa Vester junajtedom, australijskim prvoligašem iz Truganine, predgrađa Melburna.

Izabrane vesti

Tamo će mu kapiten biti Alesandro Dijamanti, bivši reprezentativac Italije i fudbaler klubova poput Vest Hema, Bolonje, Fjorentine, Votforda, Atalante…

Sve to lepo zvuči, verovatno je Prijović i finansijski dobro prošao, ali s obzirom mu je tek 31 godina, a da već dve sezone ne igra u Evropi reklo bi se da se ovakvom odlukom i definitivno pozdravio sa mogućnošću da se vrati na veliku scenu. Pa ipak…

Vrlo sam srećan što sam došao u Australiju i jedva čekam da iskusim nove stvari igrajući u novoj zemlji i takmičarskom prvenstvu. Znam da ima mnogo kvaliteta u A ligi, mnogo dobrih fudbalera i mnogo dobrih timova i radujem se našim susretima. Uveren sam da mogu golovima da pomognem timu da pobeđuje i možda napadne neku titulu u budućnosti”.

Trener Džon Aloizi, možda ga se sećate iz vremena dok je igrao za Osasunu, Alaves Portsmut, Koventri ili Standard iz Liježa, oduševljen je poslednjim pojačanjem.

Ono što mi se dopada kod Aleksandra je što stalno daje golove, bez obzira na to gde je igrao. Dopada mi se i njegova želja da nastavi tako u Vestern junajtedu”.

Nekad Liga šampiona i Liga Evrope igrajući za Legiju i PAOK, potom milioni u Al Itihadu, sad već fudbal radi avanture. Vestern junajted je osnovan pre samo tri godine.



tagovi

Aleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara