David De Hea (©Reuters)
David De Hea (©Reuters)

Zbrka na Old Trafordu oko De Heinog ugovora

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 10:18

Španac pristao na ostanak za manju platu, ali Mančester Junajted odbio da potpiše prvobitnu ponudu i traži da se odrekne još novca

Iako je imao nekoliko velikih kikseva i izdanja koja su Mančester Junajted koštala poraza, čak i u finalu FA kupa od gradskog rivala Sitija, David de Hea je proglašen za najboljeg golmana Premijer lige prošle sezone. Španac je ostao nesavladan u 16 mečeva, a primio je 41 gol. Donelo mu je to prestižan individualni trofej i, činilo se, produžetak ugovora sa klubom u kojem je već 12 godina.

Ispostavilo se, međutim, da nije baš tako. Rukovodstvo Mančester Junajteda iznenada je odlučilo da promeni stav i, uprkos verbalnom dogovoru i De Heinom obećanju da će pristati na značajno smanjenje plate koja je iznosila nešto više od 430.000 evra nedeljno - po čemu je već dugo najplaćeniji golman na svetu - saopštilo 32-godišnjem čuvaru mreže da će morati da se odrekne još novca ukoliko želi da ostane na Old Trafordu još godinu dana.

Izabrane vesti

De Hein ugovor sa Junajtedom ističe u petak, 30. juna, ali postoji opcija produžetka na još jednu sezonu. Iako je jasno da se Španac nije najbolje snašao u sistemu igre Erika ten Haga, koji od golmana zahteva da učestvuje u protoku lopte među defanzivcima, kao i da na Old Trafordu ne kriju da traže novu "jedinicu" (prvi pik je Interov Andre Onana), iskusni Madriđanin pokazao je volju da ostane u klubu u koji je došao još 2011. iz Atletiko Madrida za 25.000.000 evra.

Engleski mediji trenutno se ovom temom bave iz dva ugla. Jedna je da se Mančester Junajted dodatno srozao pod vođstvom porodice Glejzer menjajući ponudu igraču nakon što je on već pristao na prvobitnu, a druga je da je to zapravo taktika kako bi De Hea odustao od ostanka u klubu. Navodno, Ten Hag ne želi da bude taj koji će dugogodišnjoj zvezdi saopštiti da više nije potreban.

Sličnu situaciju imao je Pep Gvardiola po dolasku u Mančester Siti, gde ga je sačekao reprezentativac Džo Hart. Španac je brzo presekao i saopštio mu da više ne računa na njega, što je u prvom trenutku naišlo na veliko negodovanje Sitijevih navijača, ali su rezultati pokazali da je Gvardiola doneo ispravnu odluku. Zato mnogi savetuju Ten Haga da sledi kolegin primer.

Jasno je da će tako i biti, ali pitanje je samo na koji način će Holanđanin izabrati da to učini. "Oči u oči" sa De Heom ili krijući se iza ionako već omraženog klupskog rukovodstva?


tagovi

Mančester JunajtedDavid De Hea

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara