Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Želje i volje ima, fali nam samo igra - Azurini u potpunosti nadigrali mladu reprezentaciju Srbije

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.03.23. | 14:43

Orlići ostavili loš utisak u prijateljskom meču sa selekcijom Italije do 23 godine (0:2)

/Od dopisnika iz Bačke Topole/

Neuspeh koji se ogleda u još jednom propuštenom Evropskom prvenstvu za mlade je zaboravljen, počelo se sa izmenama i pripremama za novi krug kvalifikacija. Ako je suditi po prikazanom čeka nas vrlo težak posao i mnogo rada da bi se sve namestilo. Možda ne treba suditi knjizi po koricama, niti igri ekipe po jednoj utakmici, ali igrala je mlada reprezentacija Srbije i sa slabijim protivnicima te nije uspela da ostvari uspeh. Italija, koja jeste došla sa za nijansu starijom postavom, pokazala je izabranicima Gorana Stevanovića gde se trenutno nalazi naš tim, a možda i naš fudbal.

Izabrane vesti

Nakon pomenute avanture i treće pozicije u grupi, u kojoj nije bilo katastrofa biti iza Francuske, ali jeste zaostajati za Ukrajinom 11 bodova, odigrati dva puta nerešeno sa Farskim Ostrvima, te pobediti jednom Jermeniju u dva meča. Nakon toga najavljene su promene, Srbija je odigrala tri prijateljske utakmice u kojima ponovo nije osetila slast pobede. Kipar, Bugarska i Severna Makedonija su bile reprezentacije koje su sve odolevale Orlićima. Poželeo je stručni štab na čelu sa bivšim trenerom Partizana da ozbiljnije testira svoj tim, pa su prijateljski meč sa Italijom i onaj koji sledi sa SAD pravi putokaz kuda treba da se skrene na putu ka boljitku.

Selekcija Azurina nije možda istrčala u najjačem sastavu jer su na klupi ostali fudbaleri Juventusa, Torina, Intera i Lacija. Zablistao je centarfor drugoligaša Frozinonea, Samuele Mulatjeri, sa dva pogotka. Odličan utisak ostavili su i kapiten Espozito, fudbaler Specije koji ove sezone beleži tek pet nastupa u Seriji A, kao i krilni bek Galo, igrač Lećea, te defanzivac Venecije, Karboni. Dakle, Azuri imaju i u članovima Serije B kvaliteta za ozbiljan fudbal. Ono što se videlo u igri Italijana je tečnost, konstantnost, sigurna pas igra i apsolutna dominacija. Jedino što se videlo u igri Orlića je želja i borbenost, ali ne piše se to nego rezultat. Koliko je Srbija bila nemoćna govori i podatak o posedu lopte (69 odsto Italije prema 31 odsto Srbije), ali i činjenica da je tim Srbije u prvom delu uputio pet udaraca na gol rivala a u drugom niti jedan.

Mlada reprezentacija Srbije se prvenstveno oslonila na domaće snage, u prvoj postavi su se našla četiri fudbalera Čukaričkog, ali i bivši fudbaler Brđana koji se otisnuo u MLS, Nikola Petković. Činjenica koji ide u prilog klubu iz Mozzart Bet Superlige i govori o njihovom kvalitetnom radu sa mlađim selekcijama. Najviše se možda očekivalo od Stefana Mitrovića koji je pokazao neverovatan talenat, ali je juče izostala njegova eksplozivnost i energija koju unosi kada igra za tim Crvene zvezde. Ono što je možda razlog za brigu da se u redovima Orlića nije mogao naći nijedan igrač Partizana, Samed Baždar je meč presedeo na klupi, dok je Nemanja Jović otpao sa spiska zbog povrede. Crveno-beli tim iz Beograda je pored pomenutog Mitrovića imao na terenu i fudbalere koji su poslati na kaljenje u Napredak, Nikolu StankovićaNikolu Kneževića, kao i jednog od braće Mituljikić čiji razvoj prate pomno u novosadskoj Mladosti.

Selektor Goran Stevanović je pored svega istakao da je zadovoljan zalaganjem svog tima kao i da je meč sa Italijom dobar pokazatelj u kom pravcu ide naša mlada reprezentacija.

„Ponosan sam na sve što ova grupa momaka radi. Vredno treniraju, poštuju zahteve kako na treninzima, tako i na utakmici. Imali smo jednu kvalitetnu proveru protiv ozbiljne selekcije, starije ekipe. Ovakve utakmice su tu da nam pokažu gde smo, da nam pokažu pravo lice. Ovo je put kojim treba da idemo, ovako jedan mlad igrač napreduje. Slabije utakmice umeju da zavaraju, da ostave pogrešan utisak, zbog toga je bitno da igramo sa ozbiljnim rivalima, kakvi nas očekuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne treba zaboraviti da nas u grupi čekaju ekipe poput Engleske, Ukrajine… Nastavljamo sa radom, čeka nas još jedna jaka provera protiv kvalitetne ekipe“, izjavio je Stevanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.



tagovi

mlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara