Abdulhakim Al Tuvaidžri (©YouTube)
Abdulhakim Al Tuvaidžri (©YouTube)

Željezničar dovodi Saudijca za trenera?

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.23. | 13:25

Sarajlije zamenu za Nermina Bašića navodno pronašle u Abdulhakimu Al Tuvaidžriju

Sve više evropskih sportskih radnika, fudbalera i trenera, ove godine se seli u Saudijsku Arabiju i verovatno će ih od januara biti još više. Međutim, uprava premijerligaša Bosne i Hercegovine Željezničara odlučila se da uzvrati udarac, da angažuje trenera iz Saudijske Arabije. Kako piše portal Klix.ba, novi trener Sarajlija će postati Abdulhakim Al Tuvaidžri.

Plavi su veoma loši ove sezone, posle 13 kola zauzimaju tek šesto mesto na tabeli šampionata BiH. Zbog toga je smenjen dosadašnji šef stručnog štaba Nermin Bašić, a za vikend je Želju kao vršilac dužnosti protiv Sloge iz Doboja (1:0) vodio Haris Alihodžić.

Izabrane vesti

Ipak, traži se stalno rešenje, a po svoj prilici prvi put će na Grbavicu da dođe strani trener. Pod “strani”, mislimo da neće biti neko sa prostora bivše Jugoslavije, ne računamo stratege poput Srba Slavka Petrovića i Slobodana Krčmarevića, Slovenca Miloša Kostića ili Hrvata Tomislava Ivkovića, koji su prethodnih sezona imali mandate u Želji.

Al Tuvaidžri ima 44 godine i dugo je već vlasnik UEFA pro licence. Nikada međutim nije vodio samostalno neki profesionalni klub, prethodnih sezona je radio kao pomoćnik Jindrihu Trpisovskiju u Slaviji iz Praga.

Školovao se Al Tuvaidžri na Britanskom ostrvu, licence je dobijao u fudbalskim savezima Engleske, Škotske i Severne Irske. Uz to je pohađao i institut Johana Krojfa u Barseloni, na kojem je završio master fudbalskog menadžmenta.

Ukoliko potpiše ugovor sa Željom do kraja radne nedelje, debitovaće Saudijac na klupi protiv lidera Premijer lige Borca iz Banjaluke, u subotu od 17 časova.



tagovi

FK ŽeljezničarŽeljezničarBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara