Stadion na Grbavici (©Reuters)
Stadion na Grbavici (©Reuters)

Željo bez pobede pet meseci, Osimu se drma klupa

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.04.21. | 12:20

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim sa Grbavice u očajnoj formi. Upaljen alarm pred dolazak Mladosti. Radnik gostuje Zrinjskom u Mostaru

Utakmicama 25. kola danas će biti nastavljen fudbalski šampionat Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pomenuta runda takmičenja biće odigrana u rasponu od tri dana, a danas su na programu dva meča. U Sarajevu i Mostaru.

ŽELJEZNIČAR - MLADOST 17.00

Izabrane vesti

Punih pet meseci Željezničar nije ostvario pobedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Poslednju „trojku“ upisao je 2. decembra kada je u Mostaru savladao Zrinjski (2:1). Posle toga, tim sa Grbavice nije slavio protiv Širokog Brijega, Krupe, Sarajeva, Tuzla Sitija u dva navrata, Olimpika, te na kraju Slobode. Kada tome dodamo činjenicu da je poslednji domaći trijumf upisan 31. oktobra, kada je savladan Radnik (3:1), onda znate koliko ne cvetaju ruže sarajevskom timu. Da stvar bude još gora, u prolećnom delu šampionata Željezničar nije postigao nijedan gol (osim poraza u kupu od Tuzle, kada je Bekrić pogodio iz penala). Dakle, statistika katastrofalna. Svesni toga su i u timu sa Grbavice, pa je prethodne nedelje razmatrano i pitanje ostanka na klupi šefa stručnog štaba Amara Osima.

Međutim, čelnici kluba ukazali su mu poverenje, pa će današnji meč protiv Mladosti iz Doboj Kaknja biti ogroman pritisak za domaćina.

"Znamo da ne igramo na nivou svojih mogućnosti. U svakoj utakmici imamo problem da se opustimo, ali ko nije igrao fudbal ne zna šta to znači. Nadamo se da će lošoj seriji doći kraj. Naša očekivanja su da probamo najzad damo gol, ali da ne bude 3:0 za protivnika, nego da nam taj gol omogući da lakše igramo, jer očigledno imamo ogromnih problema sa pritiskom koji smo sami sebi stvorili smušenošću u poslednjim utakmicama“, rekao je trener Željezničara Amar Osim u najavi utakmice.

Željezničar je trenutno na šestoj poziciji sa 38 bodova, šest manje od drugoplasiranih Širokog Brijega i Borca.

S druge strane, Mladost iz sela Doboj kod Kaknja se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak. Na devetom su mestu sa 23 boda, svega tri više u odnosu na Olimpik koji je u zoni ispadanja. U poslednjih pet mečeva upisali su tri poraza, jedan remi, a jedino su slavili protiv Krupe. Ipak, ono što može biti motiv gostima jeste činjenica da su u poslednjem gostovanju na Grbavici 21. avgusta prošle godine ostvarili minimalan trijumf.

ZRINJSKI – RADNIK BIJELJINA 19.00

Drugi duel današnjeg programa igra se u Mostaru Pod Bijelim brijegom, gde će Zrinjski ugostiti tradicionalno neugodnog rivala bijeljinskog Radnika.

Domaći imaju imperativ pobede, kako bi i dalje držali priključak za vodećim ekipama, jer Zrinjski za drugim mestom zaostaje svega dva boda. U pet prolećnih kola Plemići su upisali tri pobede, jedan poraz i remi u prošlom kolu kod Mladosti, tako da u solidnoj formi dočekuju današnji susret. Ipak, u taboru Zrinjskog vladaće i doza opreza s obzirom na činjenicu da je Radnik u prethodnih šest gostovanja na ovom stadionu, čak četiri puta ostao neporažen.

Radnik u ovaj meč ulazi sa 10. mesta i 20 osvojenih bodova koliko ima i Olimpik koji je u zoni ispadanja. Dakle, kalkulisanja nema. Bijeljincima je svaki bod kao kuća, tako da će i u Mostar otići u nameri da se domognu boda. Problem im predstavlja činjenica da i u ovom meču neće biti nekoliko standardnih prvotimaca, ali i to da su u poslednja tri duela u Premijer ligi upisali svega jedan bod. U prvom delu sezone Zrinjski je u Bijeljini pobedio sa 2:0, a poslednji susret u Mostaru takođe je rešen u korist Zrinjskog (1:0).

PREMIJER LIGA BIH – 25. KOLO

Subota

17.00: (1,37) Željezničar (4,40) Mladost DK (8,00)

19.00: (1,43) Zrinjski (4,00) Radnik Bijeljina (7,50)

Nedelja

15.00: (1,62) Tuzla Siti (3,60) Sloboda T. (5,30)

17.00: (1,28) Široki Brijeg (5,00) Krupa (10,0)

19.00: (1,38) Borac B. (4,40) Olimpik Sarajevo (7,75)

Ponedeljak

18.00: Velež – Sarajevo

***kvote su podložne promenama

Piše: Marko TEŠANOVIĆ


tagovi

Premijer liga BiHBiHBiH 1FK ŽeljezničarŽeljezničarMladost Doboj-KakanjZrinjskiRadnik Bijeljina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara