Stadion Grbavica (©Facebook/FK Željezničar)
Stadion Grbavica (©Facebook/FK Željezničar)

Željo nemilosrdan na Grbavici, pobeda kao rođendanski poklon

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.09.23. | 14:10

Sarajevski sastav slavi 102. godinu postojanja i pobeda nad GOŠK-om u 7. kolu prvenstva BiH bi samo uveličala slavlje, pa se očekuje i pun stadion

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajevo)

Zbog mnogo odloženih utakmica na samom početku sezone, Premijer liga BiH ide u ubrzanom ritmu, pa će već danas startovati 7. kolo, utakmicama u Sarajevu i Doboju.

Izabrane vesti

ŽELJEZNIČAR - GOŠK (18:30)

Poslednji put Željezničar je na Grbavici poražen sredinom aprila. Bilo je to od Veleža 1:2, a od tada je tim sa Grbavice vezao odličnu domaću seriju. Upisanih šest pobeda i tri remija, što svakako stavlja Plave u red najboljih domaćih ekipa.

U ovoj sezoni Željo je u prvenstvu upisao sve tri pobede, te je dva puta remizirao u evropskim kvalifikacijama sa Dinamo Minskom i Nefčijem iz Bakua. Upravo će i u nastavku sezone akcenat biti na domaćim utakmicama, a pred današnji duel motiv je znatno veći. Naime, Željo slavi 102. rođendan i pobeda nad Goškom bi samo uveličala rođendansko slavlje, pa se očekuje i pun stadion.

18.30: (1,45) Željezničar (4,00) GOŠK Gabela (7,00)

Ukoliko se pobedi bar nakratko će se preuzeti čelo tabele.

"GOŠK je dobra ekipa. Ja imam dosta iskustva sa njima. To je jedan od retkih klubova koji je toliko ispadao iz Premijer lige i toliko ušao. Dosta klubova ispadne jednom, dvaput i ugasi se. Taj klub se stalno diže, prave infrastrukturu, ekipu i dižu se. Zaslužuju respekt kao klub. Igraju dve formacije, videli ste da protiv nas ekipe igraju sa pet nazad, dosta puta igraju na 16, te mrtve zone uz kontra napade. Dolaze na Grbavicu gde nemaju opterećenje i žele da se predstave u najboljem svetlu. Mi za te ekipe tražimo rešenje, alternative, igrače koji mogu rešiti takve utakmice i mislim da smo na dobrom putu. Slavimo rođendan sa navijačima i želim da im poklonimo pobedu i uveličamo taj veliki događaj”, istakao je trener Željezničara Nermin Bašić.

Gošk je nakon nekoliko godina pauze opet ušao u društvo najboljih i za sada im ne ide loše. Osvojeno je devet bodova, pobeda nad Zvijezdom te remiji sa Veležom i Sarajevom, dali su optimizam timu iz Gabele pa će pokušati i dalje da se predstavljaju u dobrom svetlu. U prethodnim sezonama kada su bili u Premijer ligi znali su pomrsiti konce Želji na Grbavici, pa su 2018. godine trijumfovali oba puta.

"Iskoristiću ovu priliku da čestitam Želji 102. rođendan. U svoje ime i u ime kluba čestitam, jedna stvarno fina brojka. Željo je goropadan, to pokazuju na svojoj Grbavici, publika im je definitivno 12. igrač i publika ih nosi. Za ove utakmice se živi, za ove utakmice se trenira i radi. Idemo odigrati mušku i čvrstu utakmicu. Željo je apsolutni favorit, ali i mi imamo razloga da se nadamo nečemu, daćemo najbolje od sebe u ovom trenutku, pa ćemo videti šta će biti", kazao je trener GOŠK-a Denis Ćorić.

SLOGA - TUZLA SITI (16:00)

Kada je u prvom kolu Sloga na Koševu savladala Sarajeva, činilo se da će Dobojlije igrati mnogo zapaženiju ulogu od borbe za opstanak. Međutim u naredna četiri kola upisali su isto toliko poraza u kojima nisu uspeli postići niti jedan gol. Sve to drži ih na pretposlednjem mestu tabele, i ako žele izbeći fenjer, moraće što pre početi osvajati bodove. Iskusni stručnjak na klupi Dobojlija sigurno zna recept za izlazak iz krize, a budući da je i Tuzla u donjem delu tabele, možda je ova utakmica idealna za to.

Tuzla Siti nakon pet kola ima šest osvojenih bodova. U prvom kolu je savladan Gošk na gostovanju te u poslednjem Igman, tako da se Tuzlaci i dalje drže iznad opasne zone. Kvalitet poseduju to je evidentno, ali sve to treba predočiti na zeleni teren. Tuzla sigurno nije bez šansi, pogotovo kada se u obzir uzme važnost meča za domaće i pritisak koji imaju sa sobom.

BIH 1 - 7. KOLO

Petak

16.00: (2,40) Sloga Doboj (3,25) Tuzla Siti (2,80)

18.30: (1,45) Željezničar (4,00) GOŠK Gabela (7,00)

Subota

16.00: (2,65) Igman (2,90) Velež (2,80)

20.45: (2,75) Sarajevo (3,05) Zrinjski (2,55)

Nedelja

19.45: Borac - Posušje

19.45: Široki Brijeg - Zvijezda

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Željezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara