Stadion Želje na Grbavici (©AFP)
Stadion Želje na Grbavici (©AFP)

Željo, Široki i Velež u trci za Evropu protiv davljenika

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.03.23. | 12:55

Tri meča 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine su na programu ove nedelje

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle sigurnih pobeda Zrinjskog i Borca u subotu, 23. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine biće nastavljeno ove nedelje utakmicama u Sarajevu, Širokom Brijegu i Mostaru.

Izabrane vesti

15.00: (1,53) Željezničar (3,80) Sloga Doboj (5,90)

Treći deo sezone počinje rasporedom po plasmanu na tabeli, a jedan od parova koji su se sastajali prošlog vikenda je upravo ovaj, kada je Željezničar odneo tri boda sa gostovanja slavivši pobedu od 1:0.

I jednima i drugima meč je jako bitan. Domaćima u borbi za Evropu, gostima za opstanak. Željo je trenutno na četvrtom mestu tabele sa 36 bodova, tri manje od trećeplasiranog Širokog. Tim sa Grbavice ima ulogu favorita i sigurno će je hteti iskoristiti, budući da je plasman u Evropu cilj od početka sezone. Pod vodstvom Edisa Mulalića, Željo igra jako sigurno kod kuće i retke su prilike kad su prosuli bodove na svom stadionu. Pogotovo u važnim utakmicama, kao što je današnja.

"Sigurno nas čeka teška utakmica. Videli smo kako je bilo u Modriči. Kompaktni su, tražiće šansu iz prekida i kontri. U 29 dana ovo nam je osma utakmica, ali mislim da ćemo iznaći snage i tim da izađemo na kraj sa Slogom i ostvarimo pozitivan rezultat. Imamo i par rovitih igrača, ali verujem da ćemo skupiti tim koji će upisati pobedu“, rekao je trener Želje Edis Mulalić.

Dok Želji bodovi trebaju za Evropu, ekipi Sloge gori pod nogama za opstanak. Ispadanjem iz Kupa, Dobojlije su jasno stavile do znanja da ih zanima jedino opstanak u društvu najboljih. Međutim, otkako je krenuo prolećni deo prvenstva, Sloga ne zna za pobedu. Ekipa je u evidentnom padu forme, ali se i dalje drže iznad opasne zone. Ipak, ukoliko budu poraženi, mogli bi se dovesti u situaciju da budu glavni pretendenti za niži rang. Mada, ukoliko uspeju osvojiti bar bod, to bi im mnogo značilo.

"Igrali smo prošli vikend protiv Željezničara i ponovno su nas pobedili na isti način kako su to uradili u prvoj utakmici. Nisu pokazali ničim da su bolji od nas u bilo kojem segmentu igre, ali ipak su uspeli na kraju da iskoriste jednu situaciju i postignu pogodak. Mi smo imali dve situacije, kao i na Grbavici, ali ih nismo iskoristili. Bilo bi dobro da izvučemo pouku iz ove dve utakmice. Valjda će malo i sreća da se okrene, trebala bi biti na našoj strani", kazao je Zoran Ćurguz, trener Sloge.

17.00: (1,70) Široki Brijeg (3,45) Tuzla Siti (4,80)

Meč na Pecari imaće identičan značaj kao i onaj na Grbavici. Domaći se bore za izlazak na evropsku scenu, dok su gosti već u situaciji da ih mnogi vide kao učesnika nižeg ranga. Širokobriježani su trećeplasirani sa tri boda manje od Borca i do kraja će sigurno voditi trku za te dve pozicije kako bi izborili željeni plasman u Evropu, jer je prvo mesto, kako stvari stoje, rezervisano za Zrinjski. Posle nešto lošijeg starta ovog proleća, uspeli su izabranici Ivice Barbarića da donesu tri boda iz Posušja što je sigurno vratilo samopouzdanje u svlačionicu, pred izuzetno važan duel, jer bi sa eventualna tri boda iz današnjeg duela, Evropa bila nadohvat ruke.

Iako je Tuzla Siti u početku vodila borbu za Evropu, vremenom su se stvar promenile pa su sada u žestokoj borbi za opstanak. Loša serija rezultata doprinela je da se Tuzlaci smatraju glavnim konkurentom za ispadanje, a pride imaju i vraški težak raspored. Jedno od njih je upravo i danas, gde će pred sobom imati realno kvalitetnijeg protivnika, pa će i eventualni bod biti iznenađenje, ali smo navikli da je u Premijer ligi sve moguće.

19.00: (1,65) Velež (3,45) Sloboda (5,20)

Jedna od ekipa koja igra u najboljoj formi ovog proleća je definitivno Velež. Tim iz Mostara je poražen samo od Zrinjskog, dok je u svim ostalim utakmicama upisao trijumfe, računajući i gostujući nad Sarajevom u prošlom kolu. Definitivno je novi trener Nedim Jusufbegović doneo pozitivne vibracije u klub što se svakako odrazilo na rezultate. I u ovaj meč domaći ulaze kao veliki favoriti, pogotovo kada se ukazala prilika da pokušaju doći do mesta koje vodi u Evropu. Trenutno su peti sa šest bodova manje od trećeg mesta, pa će morati pobeđivati u ovakvim utakmicama ukoliko žele izboriti plasman na međunarodnu scenu.

Sloboda igra u toplo - hladno sistemu. Očekuje ih grčevita borba za opstanak, ali se neće tim iz Tuzle predati tako lako. Nepovoljna okolnost je što je dosadašnji trener Adnan Jahić podneo ostavku posle pobede u prošlom kolu i tako stavio do znanja da nešto u klubu ne štima. Koliko će se to odraziti na rezultate i da li će uopšte videćemo već danas, kada pred sobom imaju motivisanog protivnika koji je u odličnoj formi. Ukoliko ostanu poraženi, čeka ih grčevita borba za opstanak, dok će u slučaju pozitivnog rezultata nada za očuvanje premijerligaškog statusa postati realnija.

---------------------

Novo, 23. kolo Mozzart Prognozzera je pred nama, nastavlja se borba za vredne nagrade i glavni dobitak od 200.000 dinara! Kao i uvek pred vama je 10 utakmica, a sve što treba da uradite je da tipujete tačne rezultate i postarate se da vam plasman i posle ove runde bude još bolji.

---------------------

PREMIJER LIGA BIH – 23. KOLO

Subota

Zrinjski – Igman 2:1 (0:0)

/Tićinović 47, Jukić 85 – Denković 68/

Borac Banjaluka – Leotar 2:0 (1:0)

/Ninković 29, Kulašin 57/

Nedelja

15.00: (1,53) Željezničar (3,80) Sloga Doboj (5,90)

17.00: (1,70) Široki Brijeg (3,45) Tuzla Siti (4,80)

19.00: (1,65) Velež (3,45) Sloboda (5,20)

Ponedeljak

13.00: (1,70) Sarajevo (3,40) Posušje (4,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1FK ŽeljezničarŽeljezničarVeležŠirokiŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara