(©Reuters)
(©Reuters)

Zenit bacio Krasnodaru rukavice u lice za zvanje jesenjeg prvaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 19:42

Šampion Rusije izbio na prvo mesto pobedom nad Nižnjim – 1:0

Ekipa Zenita je svoje odradila. Poslednji meč u 2023. godini je dobila kod kuće, doduše minimalnim rezultatom protiv Nižnjeg Novgoroda – 1:0. Sada je na potezu Krasnodar...

Zenit je pobedom izbio na prvo mesto tabele i od Krasnodara zavisi ko će biti jesenji šampion. Tim Vladimira Ivića čeka u nedelju težak zadatak, jer će kod kuće igrati sa CSKA iz Moskve. Pobeda će biti potrebna Bikovima da bi zimski raspust, dug tamo do marta, proveli spavajući na lovoru. A, nije lako igrati sa tolikim pritiskom na leđima, pogotovo kada je sa druge strane terena kvalitetan tim kakav Armejci imaju.

Izabrane vesti

Nebeskoplavi su danas odradili svoj deo posla, ali daleko od toga da su plenili po terenu, kako se to od šampiona očekuje. Nije, istina, Zenit ni u nekoj formi, izgubio je dve prethodne utakmice na dva fronta. Pa ni danas se nije naigrao. Odnos šuteva na gol bio je samo 7:6 u korist kluba iz Sankt Peterburga protiv prosečnog tima koji ima Nižnji, koji je na osam gostovanja od početka takmičarske godine uzeo svega dva boda.

Svoju normu odradio je Mateo Kasijera, kolumbijski napadač, nekadašnja želja Crvene zvezde, koji je postigao pobedonosni gol, njegov ukupno 14. u ligi ove sezone, po čemu je daleko najbolji strelac lige. Bio je to pravi karambol u šesnaestercu, Vendel je pogodio prečku, na odbitak je natrčao Mantuan, loše udario lopta, koja je došla do Kasijere na drugoj stativi, a on je sproveo u mrežu.

Posle tog pogotka Zenit je potpuno ubio utakmicu, a Nižnji nije uspevao da se sastavi s loptom, da organizuje čestitu akciju i u tome je proteklo prvo poluvreme.

Na startu drugog gosti su malo pokauzali zube, udarac Sevikjana iz dobre pozicije je izblokiran, što je nateralo Zenit na veće angažovanje. Malo posle toga je Vendel uputio dobar udarac, koji je Nigmatulin skrenuo u korner. I onda opet – mrtvo more. Sve do kraja i pobede šampiona.

RUSIJA 1 – 18. KOLO

Petak

Lokomotiva Moskva – Ural 2:0 (1:0)

/Morozov 18, Tiknizjan 90+5/

Subota

Spartak Moskva - Krilja Sovjetov 3:0 (2:0)

/Promes 2, Sobolev 8, Martins 50/

Ahmat - Rostov 0:0

Zenit - Nižnji Novgorod 1:0 (1:0)

/Kasijera 15/

Nedelja

12.00: (3,20) Fakel (3,40) Dinamo Moskva (2,25)

14.30: (2,35) Soči (3,40) Orenburg (3,00)

17.45: (2,60) Baltika (3,05) Rubin (2,95)

17.45: (2,25) Krasnodar (3,40) CSKA Moskva (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ZenitNižnji NovgorodRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara