Artjom Dzjuba (©Shutterstock)
Artjom Dzjuba (©Shutterstock)

Zenit demonstrira silu na startu, Slutski se vraća na mesto uspeha, Dinamov bedem još nije popustio

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.08.20. | 10:39

Danas šest utakmice Premijer lige Rusije. Šampion ima lak zadatak u Sankt Peterburgu protiv Tambova. Trener Rubina protiv bivšeg kluba i učenika Gončarenka. Moskovski Policajci bez primljenog gola ove sezone

Uvodna kola šampionata Rusije pokazala su da će i ove sezone teško neko da skine sa trona Zenit. Moskovski klubovi se pojačavaju, ali zna se ko je sila poslednjih godina. Moćna ekipa Sergeja Semaka u vitrinama u Sankt Peterburgu ima sva tri domaća trofeja, a u novom šampionatu ostvarene su sve tri pobede i odmah konkurenciji dato do znanja ko je vladar Rusije.

U prošlom kolu pao je CSKA na Gasprom areni, a danas (17.00) stiže Tambov. Ne bi trebalo da bude problema za šampiona. Na startu šampionata efikasan je bio kapiten Artjom Dzjuba, a protiv Moksovljana probudio se Iranac Serdar Azmun sa dva gola. Udarni napadački tandem Zenita prošle sezone je podelio prvo mesto sa po 17 golova, a i ovom prvenstvu biće prava napast za golmane u Rusiji.

Izabrane vesti

Rubin iz Kazanja se pojačao ovog leta. Iskusni stručnjak Leonid Slutski doveo je Olega Šatova iz Zenita, povremenog srpskog reprezentativca Đorđa Despotovića iz Orenburga i Mihaila Merkulova iz Urala. Sva trojica su stigli u Tatarstan kao slobodni igrači, dok je za danskog defanzivca Olivera Abildagarda plaćeno obeštećenje Olborgu od milion evra. Najavljivana je bitka za Evropu, ali posle tri kola samo bod na kontu.

Slutski je isključen na debiju nove sezone protiv Lokomotive. Njemu je istekla kazna od dve utakmice suspenzije pa se vraća na klupu u Moskvi protiv CSKA (19.00). Nekadašnji selektor Rusije vraća se na mesto uspeha. On je sedam godina uspešno vodio Armejce. Nekada je bio učitelj Viktoru Gončarenku, a sada će biti rivali. Beloruski stručnjak je nasledio Slutskog na kormilu tima iz Moskve.

Leonid Slutski (©Reuters)Leonid Slutski (©Reuters)

CSKA je posle uvodne dve pobede poražen u Sankt Peterburgu u sredu. Ima Gončarenko probleme sa povredama napadača. Alan Džagoev i Fjodor Čalov nisu igrali protiv Zenita, ali trenera Armejaca može da raduje povratak u tim Nikole Vlašića. Hrvat je prošle sezone bio prvi strelac tima, a na startu novog šampionata nije igrao protiv Himkija i Tambova. Vratio se protekle nedelje i trebalo i da zauzme mesto u špicu napada zajedno sa najvećim pojačanjem ovog leta, Atgentincem Adolfom Gaičem.

Prošle sezone u Moskvi, Rubin je odoleo, bilo je 1:1, dok su u Kazanju Moskovljani slavili sa 1:0. Samo jedan od prethodnih pet mečeva ova dva tima završen je tipom 3+.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, pojačanje Rubina iz Orenburga, Đorđe Despotović, igrao je na sve tri utakmice nove sezone, ali je ulazio sa klupe za rezeve. Da li je ovo pravi trenutak za potencijalnog reprezentativca Srbije da počne meč od prvog minuta? Samo tri postignuta gola u prva tri kola mršav su učinak ekipe iz Tatarstana, koja je razočarala na startu sezone.

Krasnodar je favorit na gostovanju Uralu (13.00). Dobra vest za ekipu sa juga Rusije je da se od povrede opravio Šveđanin Viktor Klasen. Nema još u timu srpskog reprezentativca Uroša Spajića i vremešnog napadača Arija.

Dinamo odlično gura ove sezone. Ima sedam bodova, a mreža moskovskih Policajaca nije se još zatresla ove sezone. Doduše, Dinamo ne postiže mnogo golova, ali četiri su bila dovoljna za dve pobede. Protekle nedelje stigao je u prestonicu Rusije dugo najavljivano pojačanje, doskorašnji vezista zagrebačkog Dinama Nikola Moro.


tagovi

Zenit Sankt PeterburgZenitCSKA MoskvaCSKADinamo Moskvaruska premijer ligaRusija 1RusijaKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara