Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Zenit prosuo dva gola prednosti, pa u nadoknadi stigao do pobede na prolećnoj premijeri

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 19:17

Heroj kluba iz Sankt Peterbuga Ivan Sergeev, zimskog pojačanje iz Krila Sovjetova

Tek što se vratio prvenstvo, umalo da Zenit prokocka bodovnu prednost stečenu u jesenjem delu šampionata. U prvom kolu prolećnog dela, a ukupno 19. rundi Premijer lige, klub iz Sankt Peterburga savladao je na svojoj Gasprom Areni Rubin golom u drugom minutu nadoknade za ostanak na vrhu tabele – 3:2 (0:0).

Dobro je tim iz Kazanja namučio šampiona Rusije iako je u jednom trenutku delovalo da će ekipa Sergeja Semaka upisati rutinsku pobedu na prolećnoj premijeri. U razmaku od svega šest minuta na startu drugog poluvremena, Zenit je golovima zimskog pojačanja Jurija Alberta i Aleksa Sutormina sa bele tačke stekla komotnu prednost koju je po svemu prikazanom u prvom poluvremenu trebalo da ima još na pauzi.

Izabrane vesti

Umesto da Rubin položi oružje pred favorizovanim rivalom, usledio je ekspresan, surov odgovor gostujuće ekipe. Prednost Zenita istopila se očas posla, za svega šest minuta, onoliko koliko mu je bilo potrebno da do nje dođe. Prvo sa desne, potom i sa leve strane - kod drugog udarca je mladi Danil Odoevski na golu Zenita mogao bolje da reaguje - Vitali Lisakovič je sa dva hica već do sredine drugog dela istopio prednost domaćina. Retko je tim iz Kazanja pretio, uputio svega tri udarca u okvir protivničkog gola i uglavnom se oslanjao na odbranu svoje mreže, ali kada bi krenuo na suprotnu polovinu, bio bi vrlo direktan.

Odolevala je ekipa Leonida Slutskog uspešno napadima aktuelnog ruskog prvaka nakon izjednačujućeg gola, ali je u završnih petnaestak minuta ostala sa igračem manje na terenu. Leon Musaev, inače nekadašnji igrač upravo Zenita, dobio je drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu, što je bio znak za Semaka da izmenama dodatno pojača napad. Zenit je izvršio još veći pritisak, krenuo po sva tri boda i u drugom minutu nadoknade doneo mu ga je baš jedan od rezervista, Ivan Sergeev, zimskog pojačanje iz Krila Sovjetova kojem je ovo bio prvenac u novom klubu, ujedno i sedmi pogodak u prvenstvu.

Zenit je ovom pobedom sačuvao dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Dinamo, dok je Rubin na tri boda daleko od opasne zone.

RUSIJA 1 – 19. KOLO

Subota

Himki - Dinamo Moskva 0:3 (0:1)

/Smolov 35, Sinzamski 85, Fomin 89/


Nižnji Novgorod - Ural 1:0 (0:0)

/Kalinski 75 pen/

Soči - Arsenal Tula 2:0 (0:0)

/Angban 50, Jusupov 77/

Spartak - CSKA 0:2 (0:0)

/Jaziči 49, Zajnutodinov 78/

Nedelja

Ahmat – Ufa 2:1 (0:1)

/Konovalov 50pen, Trošečkin 84 – Žuravlev 45+2/

Ponedeljak

Zenit - Rubin 3:2 (0:0)

/Alberto 49, Sutormin 55pen, Sergeev 90+2 - Lisakovič 61, 67/

Odloženo

Rostov – Krilja Sovjetov

Krasnodar – Lokomotiva Moskva

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ruska premijer ligaPremijer liga RusijaZenit Sankt PeterburgRubin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara