FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Zenit sa Erakovićem sve sigurniji, srušio i najlepšu priču ruskog fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 17:42

Nebeskoplavi konačno postavljaju stvari na svoje mesto

Nije ličio Zenit prethodnih meseci na tim koji je godinama dominirao ruskom Premijer ligom. Petostruki uzastopni šampion beležio je predugo loše rezultate, a tamošnji mediji mahom su krivicu svaljivali na defanzivce. Polako Strahinja Eraković i društvo počinju da demantuju sveprisutne kritičare, pošto je velikan iz Sankt Peterburga i drugi put zaredom trijumfovao prilično rutinski.

Slomljeno je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka sezone Krilja Sovjetov 3:1 (0:0), a najveće zasluge za trijumf idu vihornom Brazilcu, dvostrukom strelcu Vendelu.

Izabrane vesti

Samo u prvih 45 minuta ekipa Igora Osinkina uspevala je da se odbrani od naleta domaćih. Visio je gol Krilja Sovjetova u vazduhu od samog starta drugog dela, a prvi pogodak viđen je u 53. minutu, kada je Vendel realizovao tropoteznu kombinaciju s Barijosom i Sergejevim. Kao da se lopta zalepila za stopalo sjajnom južnoameričkom tehničaru po prijemu lopte, a on ubitačno savladao golmana Bogdana Ovsjanikova.

Još jednom je u finišu bivši član lisabonskog Sportinga i Fluminensea pokazao magičan dodir. Uhvatio je jako težak volej i poslao ga pod prečku, rešivši pitanje pobednika. U nadoknadi vremena viđena su još dva gola. Najpre se u strelce upisao Andrej Mostovoj za 3:0, i malo je falilo da Zenit još jednom meč završi bez primljenog gola i tako upotpuni uspešan povratak s reprezentativne pauze. Gosti su ipak lepim udarcem Romana Ezhova postigli počasni gol u osmom minutu nadokande.

Zenit je ovako iskoristio kiks Krasnodara u duelu protiv Baltike i prišao aktuelnom lideru na pet bodova zaostatatka. S druge strane, klub iz Samare dugo je živeo svoju bajku, ali je nakon dva vezan poraza skliznuo na treću poziciju.


RUSIJA 1 – 12. KOLO

Subota

Orenburg - Fakel 1:2 (0:1)

/Vorobjev 76 - Alšin 35, Motpan 90+2/

Rubin - CSKA Moskva 0:0

Lokomotiva Moskva - Dinamo Moskva 0:0

Baltika - Krasnodar 2:2 (2:1)

/Kuzmin 23, Enrikez 36 - Kordoba 17, Spertsjan 61p/

Nedelja

Ural - Soči 1:4

/Egoričev 38 - Kravcov 15, Burmistrov 17, Kramarić 34, Ignjatjev 88/

Spartak Moskva - Nižnji Novgorod 2:0

/Prucev 41, Martins Pereira 90+8/

Zenit - Krila Sovjetov 3:1

/Vendel 53, 81,Mostovoj 90+6 - Ezhov 90+8/ /

18.00: (2,25) Rostov (3,40) Ahmat (3,20)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Krila SovjetovZenit Sankt PeterburgStrahinja Eraković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara