Klaudinjo posle gola (©Reuters)
Klaudinjo posle gola (©Reuters)

Zenit ubedljiviji nego ikad u Ligi šampiona: Brazilac načeo, Brazilac i dokrajčio Malme (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.09.21. | 20:41

Ruski šampion siguran protiv Birmančevića i saigrača - 4:0

Čelsi i Juventus su favoriti Grupe H Lige šampiona, ali ne sme se Zenit tek tako otpisati. Trostruki uzastopni šampion Rusije redovan je učesnik Lige šampiona, međutim, nikada nije stigao dalje od šesnaestine finala, a u prethodne dve sezone eliminisan je u grupnoj fazi.

Priželjkuju navijači kluba iz Sankt Peterburga da bi situacija u tekućem ciklusu mogla da bude povoljnija, veruju u evropsko proleće makar bilo ono i u Ligi Evrope, a partija protiv Malmea daje im razlog za optimizam.

Izabrane vesti

Posle minimalnog poraza u Londonu od Čelsija, Zenit je rutinski odradio posao protiv švedskog predstavnika i iz Rusije ga ispratio s 4:0 (1:0).

Nisu fudbaleri evropskog vicešampiona iz 1979, čiji je napad do finiša utakmice ponovo predvodio Veljko Birmančević, pokazali mnogo toga ove večeri. Domaćin je poveo već u 9. minutu posle akcije dvojice Brazilaca. Daglas Santos je s leve strane po zemlji poslao loptu u gužvu pred golom gostiju, a tamo spretno iz prve reagovao Klaudinjo.

Na 2:0 je 40 minuta kasnije povisio Daler Kuzjaev odličnim udarcem posle akcije iz kornera i lepog driblinga, a onda i centaršuta Jaroslava Rakickog. Potez utakmice, ipak, izveo je Aleksej Sutormin u 80. minutu, kada je odlično plasirao loptu sa dvadesetak metara za svoj prvenac u elitnom takmičenju.

Prethodno je posao Zenitovim igračima olakšao Anel Ahmedhodžić, koji je u 53. minutu zbog igranja rukom dobio direktan crveni karton. Tim potezom jeste zaustavio napad rivala, ali kako je bio poslednji igrač odbrane, morao je van terena...

Tačku na meč stavio je još jedan Brazilac, Vendel, golom iz odbitka u poslednjem minutu nadoknade. Za najubedljiviju pobedu ruskog kluba u Ligi šampiona.

Zenit u narednom kolu dočekuje Juventus, dok Malme putuje u London na megdan sa aktuelnim evropskim prvakom Čelsijem.

GRUPA H

Zenit - Malme 4:0 (1:0)

/Kludinjo 9, Kuzjaev 49, Sutormin 80, Vendel 90+5/

21.00: (3,80) Juventus (3,15) Čelsi (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaZenitMalmeVeljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara