(©Reuters)
(©Reuters)

Zenitova gol-mašina ne staje: Dzjuba presudio Dinamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 19:06

Revanširao se tim iz Sankt Peterburga Moskovljanima za poraz na startu sezone

Moskovski Spartak je posustao, ali ne i Zenit. Trijumfom protiv Dinama iz Moskve u Sankt Peterburgu rezultatom 3:1, Zenit se osamostalio na liderskoj poziciji ruske Premijer lige.

Umakao je Zenit prvi pratiocima Spartaku i CSKA. Razočarali su crveno-beli na gostovanju Sočiju,a neuspeh Spartaka znao je da naplati Zenit i sada prvom pratiocu beži tri boda. da sve bude mnogo lakše po Zenit u derbiju sa velikim rivalom postarao se Artjom Dzjuba.

Izabrane vesti

U ranoj fazi meča vodeći tim ruskog prvenstva stigao je do početne prednosti. Tekao je napad Zenita po desnoj strani, prilično natopljen teren otežavao je uslove za igru, ali to nije omelo domaćina da povede. Ubacivanje sa desnog boka Evgenijev nije poslao daleko od gola, već je loptom poslužio desnog beka Zenita Sutormina. Defanzivac Zenita iz prve je odložio loptu do Artjoma Dzjube, koji je sa penala neometan smetio prvu od dve lopte u Dinamov gol.


Već do poluvremena duplirao je Zenit vođstvo, a Dzjuba je upisao drugi gol na semaforu pored svog imena. Prvi gol napadač Zenita dao je iz igre nedaleko od bele tačke, a drugi put zatresao je mrežu sa kreča. Skrivili su igrači Dinamo Moskve jedanaesterac koji je Dzjuba rutinski izveo i matirao Šunina.

Da ne bude monotono i da domaćin jače od pola sata strepi da li će ceo plen ostati u Sankt Peterburgu postarao se Nikolaj Komličenko. Po drugi put na meču glavni sudija Ivanov dunuo je u pištaljku i pokazao na belu tačku. Napadač Dinama nije propustio priliku da prepolovi prednost Zenita, ali do kraja gosti nisu uspeli barem još jednom da savladaju Andreja Luneva i otkinu bod domaćinu. U završnici utakmice Zenit je preko sardara Azmuna otklonio sve dileme o pitanju pobednika, a drugu asistenciju ubeležio je desni bek Sotormin.


RUSIJA 1 - 18. KOLO

Subota

Zenit - Dinamo 3:1 (2:0)

/Dzjuba 14, 34pen, Azmun 84 - Komličenko 56pen/

Rotor - Ufa 1:0 (0:0)

/Muljin 78/

Soči - Spartak 1:0 (0:0)

/Noboa 57/



tagovi

Artjom DzjubaDinamo MoskvaZenit Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara