Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

Zidan pred Atletiko: Benzema je praznik za oči, fudbalska radost

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 13:30

„Ako bude imalo sumnji da li može, nećemo rizikovati s njim“, kaže trener Reala

Da su neke drugačije, normalnije okolnosti, goreo bi Madrid pred nedeljni veliki derbi.

Dugo se nije dogodilo da Atletiko prolećni okršaj sa Real dočeka ispred njega na tabeli, kao lider Primere. A, još će igrati na svom stadionu, na Vandi. Pobeda bi Jorgandžijama donela ponovo mir u etru na vrhu tabele, poraz bi ih opasno zaljuljao, pokrenuo bi uragan oko tog vrha na kojem stoje maltene od početka prvenstva.

Izabrane vesti

A, poslovično mirni Zinedin Zidan, trener Reala, ni sada ne želi da pumpa atmosferu, sa potpunom hladnokrvnošću čeka okršaj sa Atletikom.

Nema favorita u derbiju. To je lepa utakmica za igranje i to ćemo probati i da uradimo, da našim navijačima podarimo dobar fudbal. Igraćemo protiv dobrog protivnika, koji je lider na tabeli. Ako budemo igrali dobro i lepo, sve ostalo će doći samo po sebi. Naši fudbaleri jako vole ove utakmice“, rekao je Zidan na konferenciji za medije.

Čak je i jedan statistički podatak na strani Reala: to je jedini klub koji do sada nije izgubio utakmicu na novom Atletikovom stadionu – Vandi Metropolitano.

To ništa ne znači. Svaka utakmica je nova priča. Sve što se dešavalo ranije nema nikakvog uticaja sada, niti može na bilo koji način da pomogne“.

Dvojka na Real - 2,90!

Kako god da se meč završi, francuski stručnjak kaže da šampionska trka neće biti rešena.

U igri su samo tri boda, kao za svaku uobičajenu utakmicu. Svesni smo da je ova posebna, ali kako god da se završi, bićemo i dalje u trci za titulu. A, u svaki meč ulazimo sa namerom da pobedimo, pa će tako biti i ovog puta“.

Ono o čemu Zidan najviše razmišlja uoči meča je stanje Karima Benzeme. Napadač Reala, koji još nije sto odsto spreman da igra, ključni je igrač u sistemu igre koji forsira aktuelni trener Madriđana.

Ne želim da rizikujem s njim. Ako bude imalo sumnje da li može da igra, neću biti za opciju da igra, jer može samo da pogorša situaciju, pa da ostanemo bez njega na duži period. Igraće samo oni koji budu 100 odsto spremni. Karim je za nas poseban, ključni igrač. Za ljude koji vole fudbal, Benzema je praznik za oči, za mene kao trenera je radost igre“.

Derbi sa Atletikom biće 246. Zidanova utakmica na klupi Reala, koliko je skupio i legendarni Visente del Boske.

Mnogo toga sam naučio od Del Boskea, ali najvažnija je smirenost. On je čovek fudbal o kojem zna mnogo, u kojem se oseća kao kod kuće. Kada sam došao pod njegovu komandu imao sam 29 godina, a opet sam naučio mnogo od njega“, rekao je Zidan. 


tagovi

Zinedin ZidanReal MadridPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara