Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zidan: Svesni smo da nije lako, moramo da pobedimo svakog narednog rivala

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.21. | 06:53

Francuz zadovoljan posle pobede nad Seltom u Primeri

Tandem Lukas - Asensio, doneo je Realu pobedu nad Seltom (2:0) u 17. kolu Primere. Trijumf u prvom susretu u 2021. godini vratio je madridski klub na željeni kolosek posle remija na gostovanju Elčeu (1:1), a Zinedin Zidan istakao je da je veoma zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi izabranici.

Izabrane vesti

"Kompletnu utakmicu smo odigrali kako je trebalo, od prvog do poslednjeg minuta. Znamo da moramo da pobedimo u svakom narednom meču, to uopšte nije lako, ali igrači se trude da uspeju u tome i oduševljen sam njima", izjavio je strateg Madriđana.

Real je pobedom na stadionu Alfredo di Stefano stigao do 11. pobede uz po tri remija i poraza, čime je preuzeo lidersku poziciju od gradskog rivala Atletika koji uz bod manje ima i tri utakmice zaostatka.

"Idemo u pravom smeru, obavljamo dobar posao i potrebno je da nastavimo tako. Sve je u timu, grupi, načinu na koji igramo. Bili smo veoma disciplinovani u odbrani i napadu, sa i bez lopte. Svi smo srećni i zadovoljni, ali je pred nama još veoma dugačak put".

Vodeći pogodak za Real postigao je Lukas već u 6. minutu na dodavanje Asensija, a španski tandem, samo u zamenjenim ulogama, bio je koban po goste i u 53. minutu. Za razliku od raspoloženog dvojca, Karim Benzema je prikazao prilično skromno izdanje, ali je Zidan stao u zaštitu sunarodnika.

"Ne smatram da je Benzema umoran. Igrao je dobro, izveo sam ga u završnici kako bih i drugom igraču pružio šansu. Imamo odličan odnos, radimo dobro i potrebno je da nastavimo tako".

U 74. minutu šansu umesto Asensija je dobio Eden Azar koji postepeno dobija šansu nakon što se oporavio od povrede.

"Moramo da polako vraćamo Azara, bez bilo kakvog pritiska. Neophodno je vreme da se vrati na svoj najbolji nivo", kazao je Zidan.

Posle dva vezana poraza od Alavesa i Šahtjora, Real je upisao sedam pobeda i jedan remi te je u sjajnoj formi uoči novih izazova od kojih ga prvi očekuje 9. januara protiv Osasune.

Sredinom januara, Zidanovi izabranici će odmeriti snage sa Atletik Bilbaom u polufinalu Superkupa Španije, a 24. februara Madrđani će nastaviti i internacionalni pohod utakmicom osmine finala Lige šampiona protiv Atalante u Bergamu.


tagovi

Eden AzarZinedin ZidanKarim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara