Zima je, ali Lalatović doneo avgustovsko sunce u Suboticu

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.12.23. | 11:45

Fudbalere Spartaka očekuje teško gostovanje u Pančevu pred susret sa aktuelnim šampionom Crvenom Zvezdom.

Superligaški karavan ušao je u decembar,  a u Subotici je ugrejalo kao da je avgust ! Nenad Lalatović potpuno je razmrdao ekipu sa severa Srbije koja je od njegovog dolaska zabeležila maksimalan učinak od šest bodova iz dva kola , minimalnim pobedama protiv IMT-a i Radnika iz Surdulice.

Izabrane vesti

,,Mogu slobodno da kažem bez sekunde oklevanja da će ovo biti ubedljivo najteža utakmica za nas. Jako teško gostovanje Železničaru iz Pančeva koji definitivno ne zaslužuje da bude na poziciji na tabeli na kojoj jeste. Dolaskom novog trenera pojavila se nova energija u ekipi. Ja sam igrao već sa njima jednom dok sam vodio Radnički iz Kragujevca u baražu gde smo prvu utakmicu pobedili, 3-1 u Smederevu , dok smo u Kragujevcu izgubili 1-0 ali smo ostali u Superligi . Tad se već videlo da se radi o jednom ozbiljnom klubu. Gospodin koji vodi klub je jedan od ljudi koji ne da voli klub nego je baš onakav kakav ja volim , da bude na svakom treningu , svakoj utakmici“, rekao je novi šef struke Spartaka na konferenciji za medije .

Plavo beli su u trećem kolu Mozzartbet Superlige ubedljivim rezultatom , 3-0 savladali svog današnjeg rivala koji će sigurno baš zbog tog poraza imati dodatan motiv protiv gostiju sa severa Srbije . U dosadašnjim ovosezonskim okršajima sa timovima iz Vojvodine subotičani imaju maksimalan učinak ( Vojvodina 2-0 , Železničar 3-0 , TSC 0-2) i svakako da će želeti da ovaj niz, osokoljeni dobrim rezultatima nastave međutim neće biti nimalo lako protiv pančevačke Dizelke .

,,Ekipa je iskusna Superligaška , u svakom trenutku mogu svakoga da pobede . Igraju u formaciji 3-5-2 , menjajaju pa bude nekad i sa četvoricom pozadi . Trener koji je došao menja te formacije tokom igre u zavisnosti od rezultata. Gledao sam ih sada kada su igrali protiv Mladosti iz Lučana i tu su imali svoje šanse, bili su blizu toga da se vrate u Pančevo neporaženi . Jednostavno imaju svoj stil igre. Mi smo ih dobro analizirali , znaju da izađu gore visoko , da igraju na tranziciju , na polukontre i kontre. Neće nas čekati nimalo lak meč ali ja kažem još jednom , neću puno da pričam o njima, ja ih cenim i poštujem i siguran sam da će se kako vreme bude odmicalo, Želja podici i da neće biti među poslednja četiri i da će izbeći ispadanje iz lige , po kvalitetu i organizaciji kluba”.

,, Ono što mene raduje je to što moji igrači ispunjavaju sve zahteve u igri koje ja tražim od njih. Ono što je jako bitno da u poslednje dve utakmice nismo primili pogodak a postigli smo dva dovoljna da od mogućih šest bodova uzmemo sve. Cilj nam je da opet nastavimo takav jedan niz i da se vratimo u našu Suboticu sa bodovima, bilo to tri i li jedan ne mogu da kažem, idemo uvek na sva tri boda ali sam zadovoljan da se vratimo neporaženi iz Pančeva. "

Na pitanje novinara o rosteru u ekipi , potencijalnim pojačanjima kao i o kvalitetu omladinaca Lalatović je imao da kaže sledeće:

 ,,Pogledao sam par utakmica omladinaca , svakako da tu ima igrača koji će ići sa nama na pripreme. Njih trojica, četvorica sigurno koji imaju kvalitet za prvi tim. Što se tiče igračkog kadra generalno zadovoljan sam, ovo je tim koji zaslužuje da igra plej – of i da se sutra bori za Evropu. Ali da budem skroman želim da pre pauze na ove tri utakmice koje imamo : Željo, Zvezda i Pazar ostanemo u top osam. Kada pričamo o pojačanjima sigurno je da svakom timu treba pojačanja. Ja bih voleo da mi ceo tim ostane na okupu i da mi dođu dva pojačanja, neću reći na kojim pozicijama ali čisto da se pojača konkurencija. Moramo pokušati da budemo u plej ofu , tada bi apetiti porasli , jer naravno kada se uđe u najboljih osam , hteli bi da budemo u prvih pet, ali ostaću skroman za sada, plej-of”.

Projektovani sastav Spartaka ( 3-4-2-1 ) : Vulić , Ćalasan . Kerkez , Tanasijević – Bijelović , Stanojev - Đurasović , Tošeski – Mijić , Todoroski – Ubiparip.


MOZZART BET SUPERLIGA – 18. KOLO

Subota

13.00: (4.10) Radnički (3.50) TSC (1.90)

16.00: (1.08) Crvena zvezda (13.00) Mladost Lučani (20.00)

18.30: (2.40) Železničar (3.45) Spartak (2.70)

Nedelja

13.00: (2.65) Radnik (3.10) Voždovac (2.85)

15.00: (3.50) Javor (3.45) Čukarički (2.10)

17.00: (2.55) IMT (3.30) Novi Pazar (2.80)

Ponedeljak

16.00: (5,80) Radnički (3.80) Partizan (1.62)

18.30: (1.55) Vojvodina (4,10) Napredak (6.25)



tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara