Olivije Žiru i Tomas Tuhel (Foto: Reuters)
Olivije Žiru i Tomas Tuhel (Foto: Reuters)

Žiru ne ide u Milan kao slobodan igrač: Čelsi produžio ugovor sa Francuzom još u aprilu

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.06.21. | 17:59

Paraf na novu saradnju stavio i Tijago Silva, dok je golman Vili Kabaljero napustio klub

Kako je i zvanično potvrđeno, Čelsi je iskoristio opciju u ugovoru Olivijea Žirua i produžio saradnju sa francuskim napadačem do leta 2022. godine. Bivši fudbaler Arsenala i Monpeljea je navodno imao postignut dogovor sa Milanom, ali se uprava sa Bridža postarala da Rosonerima zakomplikuje situaciju. Ipak, u slučaju da Plavci angažuju napadača u letnjem prelaznom roku, Francuz će moći da promeni sredinu. Još godinu dana u Čelsiju ostaje i Tijago Silva, dok se Vili Kabaljero oprostio od kluba.

Izabrane vesti

Činilo se da je došlo vreme za rastanak, ali Čelsi ne želi tek tako da se odrekne 34-godišnjeg napadača, koji je dokazao da se dobro snalazi u ulozi džokera. Odluka o produžavanju saradnje navodno je doneta još u aprilu.

"Olivije je odigrao važnu ulogu u toliko velikih trenutaka za ovaj klub, od doprinosa u osvajanju FA kupa 2018. godine i postizanja 11 golova na putu ka tituli u Ligi Evrope godinu dana kasnije. Nastavio je da postiže važne golove, a nikada nećemo zaboraviti njegov nastup protiv madridskog Atletika na putu ka osvajanju Lige šampiona ove sezone. S ozbirom na to da nas očekuje još puno izazova, samo jedan izbor je bio pred nama kada smo u aprilu odlučili da produžimo ugovor ", izjavila je direktorka Čelsija Marina Granovskaja.

Loše vesti za Milan, koji se nadao da bi mogao da ga dobije kao slobodnog igrača. Pisalo se i da je postigao dogovor sa Rosonerima, kao i da je pristao na platu od 4.000.000 po sezoni. Ipak, sada se sve menja, a kako italijanski novinar Nikolo Skira prenosi, Žiruova sudbina nije još uvek isključivo vezana za Stamford Bridž.

Čelsi je jednostavno želeo da se obezbedi, iskoristio je opciju koju je imao na raspolaganju, ali će navodno biti spreman da se odrekne iskusnog centarfora. Naime, ukoliko Plavci tokom letnje pijace angažuju novog napadača, Žiru će za 5.000.000 evra moći da napusti klub.

Olivije Žiru je od januara 2018. godine deo tima sa Stamford Bridža, upisao je 119 zvaničnih nastupa i postigao 39 golova u plavom dresu. Pomogao je Čelsiju da osvoji FA kup već u prvoj sezoni, a kao Plavac je osvajao i Ligu Evrope, kao i nedavno Ligu šampiona.

Kao što je i najavljeno, Tijago Silva ostaje još sezonu na Bridžu. Iskusni Brazilac je po dolasku u klub minulog leta potpisao saradnju na jednu godinu, uz opciju da se saradnja produži za još toliko. Posle dobrih izdanja i pre svega zbog odlične saradnje sa Tomasom Tuhelom (sa kojim je sarađivao i u Pari sen Žermenu), doneta je odluka da se pomenuta opcija aktivira.

Bivši igrač Milana i PSŽ-a je u dresu Plavaca upisao 34 nastupa i postigao dva pogotka.

"Kada smo minulog leta doveli Tijaga Silvu, znali smo da dobijamo igrača svetske klase. Tijago je svima u Čelsiju pokazao svoj veliki kvalitet tokom sezone, a imao je i ogroman uticaj na terenu i van njega. Kada smo ga potpisali nadali smo se da bi mogao da sa nama doda još neki trofej u svoj impresivan CV, a on je upravo to uradio osvajanjem Lige šampiona. Nadamo se da će nastaviti u istom maniru i naredne godine".

Za razliku od dvojca, Kabaljero napušta klub. Bivši čuvar mreže Mančester Sitija, koji je na Bridžu bio treći izbor za mesto među stativama posle Eduarda Mendija i Kepe Arizabalage. U klub je stigao sa Etihada 2017. godine, upisao je 38 nastupa, sačuvao mrežu u 14 navrata i osvojio trofeje u Ligi Evrope, Ligi šampiona i FA kupu.


tagovi

Marina GranovskajaOlivije ŽiruMilanČelsiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Čelsi
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara