Marko Živković (©partizan.rs)
Marko Živković (©partizan.rs)

Živković: Nije me Partizan doveo samo zbog jedne utakmice

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 16:41

“Igrao sam protiv crno-belih kao svaki drugi meč”, kaže Marko

Svuda pođi, kući dođi. Posle sedam godina igranja u zemlji i inostranstvu, Marko Živković je ponovo u Humskoj.

Dosadašnji desni bek Voždovca je prva zimska akvizicija Partizana, a nekako se nametnulo mišljenje da je kartu za povratak u matični klub zaslužio igrama upravo protiv crno-belih.

Izabrane vesti

Živković, pak, ne deli to mišljenje.

Uvek sam govorio pre utakmica sa Partizanom da ću igrati normalno, kao svaku drugu utakmicu. Da ne želim da se dokazujem na taj način, da nekom pokazujem kako sam zasluživao šansu u Humskoj. Pokazao sam u svim ostalim utakmicama, ne samo protiv Partizana, da zaslužujem da se vratim u klbu i tako sam i došao. Nije me Partizan doveo samo zbog te jedne utakmice”, smatra Marko Živković.

Sada trener Parnog valjka Aleksandar Stanojević ima na raspolaganju dva desna beka, potpuno različitih karakteristika. Baš onako kako je želeo. Marko Živković se bolje snalazi u ofanzivnim, a Aleksandar Miljković u defanzivnim zadacima.

Svako će se boriti za mesto u timu. Imaćemo pripreme, daću sve od sebe, kao što će i Miljko, a šef će odlučiti ko će igrati. To je sve normalno. Konkurencija je uvek dobra stvar. Prijaće mi da igram ofanzivni fudbal, jer volim da idem napred. Partizan u svakoj utakmici ide na pobedi, tako da će mi odgovarati da budem više na protivničkoj polovini”.

Iako je prošlo sedam godina otkako je otišao iz Partizana, Živkovića su dočekala i neka dobro poznata lica u timu.

Lazar Marković je i tada bio tu, proveo me sad kroz ceo Teleoptik. Bili su i Stojković i Lola Smiljanić i onda u klubu kada sam igrao. Bilo mi je malo neobično kada sam posle toliko vremena ponovo krenuo na Teleoptik”, priznao je Marko Živković.

Dosadašnji bek Voždovca je ove sezone odigrao 19 mečeva za Zmajeve u Superligi, postigao je dva gola, dok je za tri asistirao. 


tagovi

Superliga SrbijeFK PartizanMarko Živković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara